Zimski sportovi

NHL: Parise i Suter okončali sedam godina vjernosti

Ana Legradi • srijeda, 04.07.2012.
NHL: Parise i Suter okončali sedam godina vjernosti

Četvrti dan trgovanja igračima u NHL-u je bio uspješan za Minnesotu. Dugoočekivani transfer američkog napadača Zacha Parisea i braniča Ryana Sutera je dobio svoj epilog, oboje će od sljedeće sezone igrati u St. Paulu.

Prošlosezonski finalisti NHL-a su ostali bez kapetana, 27-godišnji napadač Zach Parise je nakon sedam godina napustio New Jersey i potpisao 13-godišnji ugovor s Minnesotom težak 7,53 milijuna dolara po sezoni. "Tu nema spora, razočarani smo, ali što je tu je, moramo nastaviti dalje. Dali smo dobru ponudu, ali jednostavno nismo bili dovoljno konkurentni", izjavio je Lou Lamoriello, GM Devilsa.

Parise očito nije mogao odoljeti ponudi Minnesote i zbog blizine Mineapolisa, njegovog rodnog grada. U sedam sezona s Devislima upisao je 194 pogotka i 216 asistencija u 502 susreta, a vlasnik je i srebrne medalje iz Vancuovera. Vodstvo Wilda je otvoreno priznalo kako je Parise njihova dugogodišnja potajna želja, a u njemu vide spasitelja.

"Ryan i ja smo tijekom cijele prošle sezone pričali kako bi bilo sjajno da zaigramo zajedno. Ostali smo u kontaktu kroz sve ove događaje i veselimo se novoj zajedničkoj sezoni", izjavio je Parise nakon objave povijesnog transfera za ovu mladu franšizu.

Branič Ryan Suter također nakon sedam godina vjernosti u Nashvilleu odlazi u Minnesotu. Prošlu je sezonu završio s 46 upisanih bodova i trenutno je jedan od najboljih braniča NHL-a. Suter je potpisao istovjetni ugovor kao i Parise. Iz Dallas Starsa momčadi Minnesote se pridružio još jedan napadač Jake Dowell uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora.

Od ulaska Wilda u NHL, sezone 2000./2001., samo su tri puta izborili doigravanje. Danas su dovođenjem dvojice najtraženijih igrača lige sastavili najtalentiraniji roster od ulaska u ligu. Momčad predvodi finski kapetan Mikko Koivu, još jedna mlada finska nada Mikael Granlund te Dany Heatley, Devin Setoguchi i Matt Cullen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 00:58
    ne kuzim njihov odlazak u minnesotu a trazili su ih bolji klubovi...sa ovime wildsi postaju sigurno kandidati za stanleya
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 23:40
    govorim kao veliki fan new jersey-a...a eto jbg jako,jako mi je žao sto je parise otišao iz new jersey devilsa...isprva sam bio ljut,ali ipak mu želim sve najbolje u njegovoj karijeri,otišao je u minnesotu jer su mu tamo roditelji i zarucnica...bio je prošle sezone leader...cak se i kovy potukao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik