Tenis

Andy Murray: "Mnogi su govorili i da LeBron James nikad neće pobijediti"

Mario Majdić Natrlin • četvrtak, 05.07.2012.
Andy Murray: "Mnogi su govorili i da LeBron James nikad neće pobijediti"
Foto: EPA

Škotski tenisač Andy Murray četvrtu godinu zaredom igrat će polufinale Wimbledona. 25-godišnjem tenisaču to više nije dovoljno, a i Britanci sve svoje nade polažu upravo na njega. Murray je inspiraciju pronašao u LeBronu Jamesu...

Pretrpani Henman Hill pratio je svaki potez Andyja Murrayja dok se ovaj na centralnom terenu borio protiv Davida Ferrera, preokrenuo 0-1 i izborio novo wimbledonsko polufinale.

Mnogi su očekivali da će Murray u petak ukrstiti koplja s Rafaelom Nadalom, ali u polufinalu ga čeka odlični Jo-Wilfried Tsonga. Murray želi postati prvi britanski tenisač nakon Bunnyja Austina koji se još davne 1938. plasirao u finale ovog prestižnog Grand Slam turnira.

"Cilj je, naravno, pobijediti idući meč i izboriti finale po prvi put. Ovdje mi je do sada dobro išlo zadnjih nekoliko godina, ali s tim nisam zadovoljan. Želim ići dalje", jasan je bio Murray.

Tri puta zaredom zaustavljen je u polufinalu Wimbledona. Velika su očekivanja Britanaca koji se nadaju da Murray može postati prvi "domaći" tenisač koji će osvojiti ovaj turnir nakon Freda Perryja 1936. Kao obožavatelj košarke, Murray je povukao zanimljivu paralelu s LeBronom Jamesom.

"Mnogi su za LeBrona Jamesa rekli da nikada neće pobijediti. Govorili su kako ne igra dobro u finalima i u završnicama utakmica. A onda on odigra jedno ovakvo doigravanje i finale. Nekima je potrebno duže nego drugima."

James je u svojoj devetoj godini u NBA-u napokon osvojio naslov nakon što je njegov Miami Heat u finalu svladao Oklahoma City Thunder. James se tako napokon dokopao prstena, iako su mnogi kritičari vjerovali kako postoji mogućnost da se to nikada neće dogoditi.

"Rekao bih da smo u sličnoj situaciji. I ja sam stigao blizu puno puta, ali nisam otišao do kraja", pojasnio je škotski tenisač koji igra svoj sedmi Wimbledon.

Četvrti igrač svijeta do sada je u šest navrata igrao protiv Tsonge i pobijedio ga je pet puta. Svjestan je snage svog protivnika i naglašava da će to biti bitno drugačiji meč nego što bio to bio protiv Nadala.

"Jo je jedan od najboljih na svijetu. Znam ga dobro. Ne smijem razmišljati kako je ovo polufinale Wimbledona već kako trebam igrati protiv njega i što mi najbolje prolazi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH05.07.2012. u 23:37
    Možda će i osvojiti Grand Slam turnir ali će morati pričekati još koju godinu.
    ALGHAZANTH
  • narada10805.07.2012. u 20:38
    Klempava usporedba, ali ako se on nada "domacinskog sudenja" kao protiv Ive Karlovica onda je svasta moguce. Ako ne, onda su stvari vrlo jasne (vid. ATP ranking)
    narada108
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 20:36
    Nisi ti pandan LB-u dragi Andy.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 19:17
    Mnogi su govorili i da Tim Henman nikada nece pobijediti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 18:12
    jedini ko moze da ugrozi đokicino osvajanje trofeja je Conga
    Obrisan korisnik