Nogomet

Igor Štimac potvrđen za novog izbornika hrvatske reprezentacije

Josip Piršljin • četvrtak, 05.07.2012.
Igor Štimac potvrđen za novog izbornika hrvatske reprezentacije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ono što se već tjednima nagađalo, u četvrtak je dobilo i konačnu potvrdu. Igor Štimac naslijedit će Slavena Bilića na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Nakon što je na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izabran za novog predsjednika, sastao se i Izvršni odbor. Raspravljalo se o novom izborniku reprezentacije, a donesena je odluka da će Kockaste ubuduće voditi Igor Štimac.

U zagrebačkom hotelu Westin na sjednici Izvršnog odbora HNS-a nije bilo nikakvih iznenađenja. Štimac je dobio jednoglasnu podršku da u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu odvede Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Predstavljanje novog hrvatskog selektora održat će se u petak na konferenciji za medije u hotelu Esplanade. Štimčev debi na klupi nacionalne vrste trebao bi se dogoditi sredinom sljedećeg mjeseca kada će Hrvatska odigrati prijateljski dvoboj sa Švicarskom.

Tom će se utakmicom obilježiti 100. godišnjica djelovanja nogometnog saveza, a do kraja godine Štimac će voditi reprezentaciju u četiri kvalifikacijska dvoboja. Najprije će na Maksimiru gostovati Makedonija, a potom se ide u Belgiju. Nakon toga na rasporedu je uzvrat s Makedoncima, a posljednji susret u ovoj godini Hrvatska igra kod kuće s Walesom.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov06.07.2012. u 18:25
    ma jebo vas novi izbornik da vas jebo, ko da je to bitno sad! jeste vi vidili šta je bagra izglasala na skupštini?! pa nek mi samo neko reče da nema dokaza: ovo je strašno, prestrašno, ja ovo čitam i čitam ponovo i ne mogu virovat svojim očima šta čitam: Nadalje... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 13:20
    ima daleko najtežu grupu ikad, ali dobro, mislim da imamo kvalitetu za jedno od prva 2 mjesta, recimo uz belgiju. sigurno će bit prosipanja bodova na sve strane, ali prosipat će svi.. a što se tiče štimca, mislim da može on to dobro posložit, bilić mu ostavlja solidnu situaciju, on bi mogao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5006.07.2012. u 11:02
    pa kao da je Bilić imao nekog velikog trenerskog iskustva kad je preuzeo reprezentaciju nakon SP-a u Njemačkoj Ja ga neću pljuvati,a neću ga ni slaviti jer mislim da mu se treba dati šansa!
    Kojot_50
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 10:53
    po komentiranju stimca na utakmicama ja mislim da on vrlo dobro zna svoj poso,nez cemu toliko kritiziranje,kad komentira uvjek nesto pametno i logicno kaze nadam se da ce to primjeniti i u reprezentaciji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 10:42
    Zasto neko da se uci na reprezentaciji? U tu reprezentaciju gleda citava nacija, to je ponos naroda. Kad mu ne bude islo zamijenice ga neko drugi i nikom nista, a boli njega uho za narodom. Napravi brate rezultate pa dodji na klupu reprezentacije. To vazi i za naseg Mihajlovica.
    Obrisan korisnik