Ostali sportovi

Oscar Pistorius na Olimpijskim igrama u Londonu ulazi u povijest

Lovro Štrbinić • četvrtak, 05.07.2012.
Oscar Pistorius na Olimpijskim igrama u Londonu ulazi u povijest

Južnoafrički atletski savez potvrdio je kako će Oscar Pistorius nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. Atletičar koji trči uz pomoć proteza nastupit će u štafeti 4 puta 400 metara i tako postati prvi čovjek bez nogu koji je nastupio na Igrama.

Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius nastupit će na Igrama u Londonu, iako nije uspio istrčati olimpijsku normu na 400 metara. Priliku će dobiti u štafetnoj utrci u istoj disciplini te će tako postati prvi atletičar bez nogu koji je nastupio na Olimpijskim igrama.

"Danas je zaista jedan od najsretnijih dana u mom životu. Bit ću u Londonu na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Hvala svima zbog kojih sam postao sportaš kakav jesam", napisao je oduševljeni Pistorius na svom Twitter profilu.

Inače, bladerunner, kako mu je popularni nadimak i koji trči uz pomoć proteza proizvedenih od karbonskih vlakana koje su mu jedno vrijeme donijele zabranu službenih nastupa, bio je 22 stotinke sporiji od norme za Olimpijske igre (45,30). No, njegovi silni napori na kraju će ipak biti nagrađeni.

Pistorius će nastupiti i na Paraolimpijskim igrama, kako je i sam rekao, a na njima će sudjelovati u utrkama na 100, 200 i 400 metara kao i u štafeti 4 puta 400 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 01:58
    U svakom slučaju, povijesno dostignuće! :)
    Obrisan korisnik
  • snoopy05.07.2012. u 21:23
    teško se može utvrditi da li je on ravnopravan sa ostaim, nikad ne znamo da li je on u boljem ii lošijem položaju u odosu na ostale
    snoopy