Tenis

Radwanska: "Osvojiti Grand Slam naslov i postati broj 1 na svijetu, to su moja dva najveća cilja"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 05.07.2012.
Radwanska: "Osvojiti Grand Slam naslov i postati broj 1 na svijetu, to su moja dva najveća cilja"
Foto: EPA

Agnieszka Radwanska pobjedom nad Angelique Kerber plasirala se u finale Wimbledona, gdje će joj protivnici biti Serena Williams. Poljakinja ima priliku doći do prvog Grand Slam naslova, ali i prve pozicije na WTA ljestvici.

Nakon 73 godine i nastupa Jadwige Jedrzejowske u finalu French Opena, jedna poljska tenisačica ponovno je u finalu Grand Slam turnira. Agnieszka Radwanska do tog je došla preko Njemice Kerber, ali ne misli stati samo na tome.

"Učinit ću sve što je u mojom moći da osvojim Wimbledon. Osvojiti Grand Slam naslov i postati broj 1 na svijetu, to su moja dva najveća cilja", rekla je 23-godišnjakinja nakon polufinala, a eventualnom pobjedom u subotu ostvarila bi oba navedena cilja.

Radwanska se osvrnula i na ogled protiv njemačke tenisačice: "Mi smo stvarno dobre prijateljice, ali na terenu smo suparnice. Na početku smo obje bile nervozne. Ponekad toliko jako želite odigrati svoju najbolju igru, da to zapravo i previše želite, a ruke vam se tresu. Srećom, brzo sam se uspjela usredotočiti na igru i na svaki poen."

U finalu je čeka Serena Williams, koja je izbacila Azarenku, a od Amerikanke je Radwanska izgubila oba dosad odigrana meča, jednom i u Wimbledonu. "Jesam, ali davno je to bilo. Ona je vrlo tvrd orah, tako jako udara loptu. Na travi igra izvrstan tenis. Nastojat ću ipak igrati važnu ulogu u finalu", rekla je o tome poljska tenisačica.

Također, kratak osvrt na meč odigran u četvrtak, ali i subotnju borbu za naslov, ponudila je Angelique Kerber. "Moj plan je bio da pokušam odigrati agresivno i zaraditi poene napadima, ali Agnieszka se odlično kretala i vrlo je malo griješila. Igra odlično na ovom turniru i ima šanse u finalu. Mora samo igrati svoju igru. Ako odigra kao protiv mene, mislim da ima dobre šanse", zaključila je Nijemca, dajući tako podršku Radwanskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!