Nogomet

Del Bosque: "Iniesta, Xavi i Casillas su nezamjenjivi"

Ante Dubravac • petak, 06.07.2012.
Del Bosque: "Iniesta, Xavi i Casillas su nezamjenjivi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je još jednom osvojio Europsko prvenstvo i sa svojom reprezentacijom srušio mnoge rekorde Vicente del Bosque se osvrnuo na događanja na proteklom velikom natjecanju, ali i posebno istaknuo neke igrače.

Andres Iniesta, Xavi Hernandez i Iker Casillas su nezamjenjivi, bez njih ne bi osvojili tri turnira u nizu" izjavio je Vicente del Bosque i tako odao veliko priznanje spomenutoj trojici.

Izbornik nije zaboravio ni spomenuti ostale igrače koji mu daju širinu prilikom izbora: "Zbog našeg odličnog rada s mlađima siguran sam da imao igrače koji će nastaviti naš put. Najbolji dokaz je da igrači poput Fabregasa i Cazorle moraju čekati kako bi preuzeli veće uloge."

Del Bosque je se prisjetio i najtežih trenutaka na Euru: "Bilo je to protiv Portugala kada su odlučivali jedanaesterci. Bruno Alves je pogodio okvir gola, a zatim je Fabregas od stative zabio. Imali smo i sreće."

Za kraj je izbornik prokomentirao odnos među igračima jasno demantirajući sve one koji stalno govore da vlada svađa između igrača Real Madrida i Barcelone: "Momčad je pokazala kako nikada nije zadovoljna i kako uživa ići dalje do novih uspjeha. Ponašanje igrača, a posebno međusobni odnosi su bili izvanredni," zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!