Ostali sportovi

Zakon o sportu u hitnoj saborskoj proceduri

Josip Piršljin • petak, 06.07.2012.
Zakon o sportu u hitnoj saborskoj proceduri
Foto: Aldo Šuran

Izmjene Zakona o sportu upućene su u hitnu saborsku proceduru od strane Vlade Republike Hrvatske, a raspravljat će se i o prijedlogu Zakona o osnivanju sportske inspekcije.

Zakon o sportu vrlo brzo bi mogao doživjeti određene promjene, a ako ih prihvate zastupnici u Hrvatskom saboru, menadžeri više neće moći sudjelovati u radu uprava sportskih klubova i saveza.

"Menadžeri će i dalje moći raditi svoj posao, ali ne mogu sjediti u upravama sportskih klubova niti sportskih saveza", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

"Izmjenama se propisuje da je sport djelatnost od posebnog državnog interesa što dosad nije bilo naznačeno", istaknuo je Jovanović. Prema izmjenama Zakona o sportu menadžerima će se smatrati osobe koje su ovlaštene obavljati poslove posredovanja prelaska sportaša iz jednog kluba u drugi.

U saborsku proceduru ići će i prijedlog Zakona o osnivanju sportske inspekcije koja bi prema ministru Jovanoviću trebala riješiti nagomilane probleme u sportu i spriječiti stvaranje sukoba interesa na sportskim natjecanjima.

"Važno je da imamo alat kojim ćemo moći pratiti kako se troši novac za sport koji se izdvaja iz državnog proračuna", rekao je Jovanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 14:22
    Valjda će novi zakon uvesti reda u sport. Bilo je krajnje vrijeme.
    Obrisan korisnik