Zimski sportovi

Foto: Hrušica dočekala Kopitara i Stanley Cup

Iz Hrušice:Krešimir Ferlak, Mirza Seferagić, Ana Legradi, Ivan Dominik • subota, 07.07.2012.
Foto: Hrušica dočekala Kopitara i Stanley Cup
Foto: Ana Legradi

Svaki igrač koji sa svojim klubom osvoji Stanley Cup ima pravo na jedan dan odnijeti taj cijenjeni pokal u svoj rodni grad i pokazati ga navijačima, obitelji i prijateljima. U petak je po prvi puta stigao u nama susjednu Sloveniju, u rodno mjesto Anžea Kopitara.

Petak, 6. srpnja 2012. bio je jedan od najvećih dana za slovenski hokej, a svakako najveći za malo mjesto zvano Hrušica koje se nalazi pokraj Jesenica. Tamo je naime rođen najbolji slovenski hokejaš svih vremena Anže Kopitar, a u petak je u njega donio Stanley Cup, pokal koji se najteže osvaja, a u pohodu Los Angeles Kingsa na njega veliku ulogu imala je slovenska zvijezda.

Kopitar je jutro s pokalom proveo na Bledu, a središnji događaj bio je u Hrušici, gdje je na nogometnom igralištu napravljena fešta uz veliku pozornicu, bendove, a središnji događaj bio je donošenje Stanley Cupa i njegovo predstavljanje. Okupilo se više od pet tisuća ljudi, a među njima su bila i četiri novinara Sportneta.

Kiša je opasno prijetila događaju, nevrijeme je novinare vašeg omiljenog portala uhvatilo kod Ljubljane i zaista je izgledalo zabrinjavajuće. Kiša je lila nad Hrušicom od ranih popodnevnih sati, ali se ipak smilovala ovom velikom događaju. Nešto prije 18 sati je prestala, a do 18.30, kad se Kopitar dovezao u kočiji i donio Stanley Cup, već je granulo i sunce.

Anže Kopitar je poznat po skromnosti i povučenosti, pa je i sada dao tek kratku više kurtoaznu izjavu i onda prepustio okupljenom mnoštvu da uživa u pogledu i slika ovaj 15,5 kilograma težak pokal. Uz njega su bili službeni čuvari pokala Phil Pritchard i Michael Bolt, koji već deset godina putuju uz pokal, a sada su posjetili i Sloveniju.

Pokal je ostao izložen još oko dva sata, tako da se svakom da prilika za sliku i pogled iz blizine, dok se sam Anže Kopitar vrlo brzo povukao u izolaciju. Fešta je nakon toga nastavljena uz popularne slovenske bendove do kasnih večernjih sati.

Bio je to zaista sjajan dan i događaj za sve prisutne, a posebno za Sloveniju i dodatnu popularizaciju hokeja na ledu. Hrušica je, pak, vjerojatno postala najmanje mjesto koje je ikad imalo čast ugostiti veliki Stanley Cup.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik09.07.2012. u 10:12
    Bravo!
    lambik
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 14:20
    to je uspjeh i Slovenskog hokeja.Bravo za Kopitara.
    Obrisan korisnik