Automoto

Stoner najavio dobar posao i u Njemačkoj

Lovro Štrbinić • subota, 07.07.2012.
Stoner najavio dobar posao i u Njemačkoj
Foto: Milan Bandur

Aktualni svjetski prvak Casey Stoner potvrdio je kako se nalazi u dobroj formi osvajanjem prve startne pozicije u kvalifikacijama za Veliku nagradu Njemačke. Nešto manje od dvije desetinke bio je brži od Spiesa, dok će Pedrosa prijetiti s treće pozicije.

Nakon što je u prošloj utrci prekinuo niz pobjeda Jorgea Lorenza i izjednačio se sa Španjolcem na vrhu ukupnog poretka, Casey Stoner najavio je kako će biti vrlo opasana i na utrci u Njemačkoj. U kvalifikacijama je stazom prošao u vremenu 1:31,796 i osigurao prvu startnu poziciju.

Australac je najbrži krug odvozio krajem treninga, na stazi koja se sušila poslije snažnog pljuska. Nešto manje od dvije desetinke zakasnio je Ben Spies i najavio dobru nedjelju, a pobjednik u posljednja dva izdanja VN Njemačke, Dani Pedrosa, započet će utrku s treće pozicije.

Lorenzo je bio peti sa skoro šest desetinki zaostatka, ispred njega na startu će se naći Crutchlow, a iza njega jedini domaći adut Stefan Bradl. Unutar sekunde zaostatka ugurao se još sedmi Hayden na Ducatiju, dok će njegov momčadski kolega Rossi započeti sa devetog mjesta.

VN Njemačke, kvalifikacije:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. B. Spies (SAD/Yamaha)
3. D. Pedrosa (Špa/Honda)
4. C. Crutchlow (VBr/Yamaha)
5. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
6. S. Bradl (Njem/Honda)
7. N. Hayden (SAD/Ducati)
8. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
9. V. Rossi (Ita/Ducati)
10. A. Espargaro (Špa/ART)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!