Automoto

Pedrosi treća uzastopna pobjeda na Sachsenringu

Lovro Štrbinić • nedjelja, 08.07.2012.
Pedrosi treća uzastopna pobjeda na Sachsenringu
Foto: EPA

Osma utrka sezone na njemačkom Sachsenringu pripala je nakon velike borbe Španjolcu Daniju Pedrosi. Do posljednjeg kruga vodio je veliku bitku sa Stonerom, no on je u posljednjem krugu odustao te se drugog mjesta dokopao Jorge Lorenzo.

Sjajna utrka na Sachsenringu na kraju je kao pobjednika iznjedrila Danija Pedrosu, koji je tako slavio prvi put ove sezone i treći out uzastopce na ovoj stazi. Dva zavoja prije kraja drugo mjesto držao je Casey Stoner, no onda je izletio i omogućio drugo mjesto Jorgeu Lorenzu i plasman na postolje Doviziosu.

Odmah na početku utrke Pedrosa je izbio na čelo, ali je tu poziciju zadržao svega dva kruga. kad je čelnu poziciju vratio Australac. Spies je ubrzo počeo padati u poretku, a na treće mjesto je izbio njegov momčadski kolega Jorge Lorenzo.

Sredinom utrke Španjolac na Repsol Hondi nadmudrio je momčadskog kolegu i ponovno došao na prvo mjesto, dok Lorenzo nije mogao pratiti tempo vodećeg dvojca. Do kraja utrka vodila se velika borba za vrh, a u posljednji krug se ušlo uz veliku neizvjesnost.

U želji da dođe do pobjede Stoner je dva zavoja prije kraja izletio, kad mu je proklizao prednji kraj motocikla, i upropastio sve dobro napravljeno tijekom vikenda. Omogućio je tako Lorenzu ponovno odvajanje na prvom mjestu ukupnog poretka.

Svjetski prvak iz 2010. godine zakasnio je na kraju skoro 15 sekundi za pobjednikom, a treće mjesto uzeo je Dovizioso koji se cijelu utrku borio sa Spiesom i Crutchlowom. Britanac se uspio vratiti na osmo mjesto nakon izlijetanja, peti je bio Bradl, a odličnom vožnjom u završnici utrke Valentino Rossi se dokopao šeste pozicije.

Lorenzo je sada na vrhu sa 160 osvojenih bodova, a 14 bodova manje prikupio je Pedrosa. Sljedeća utrka na rasporedu je za tjedan dana u talijanskom Mugellu.

VN Njemačke, utrka:
1. D. Pedrosa (Špa/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
4. B. Spies (SAD/Yamaha)
5. S. Bradl (Njem/Honda)
6. V. Rossi (Ita/Ducati)
7. A. Bautista (Špa/Honda)
8. C. Crutchlow (VBr/Yamaha)
9. H. Barbera (Špa/Ducati)
10. N. Hayden (SAD/Ducati)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!