Zimski sportovi

NHL: Prijelazni rok ušao u mirniju fazu, čekaju se prelasci najvećih preostalih zvijezda

Ivan Dominik • nedjelja, 08.07.2012.
NHL: Prijelazni rok ušao u mirniju fazu, čekaju se prelasci najvećih preostalih zvijezda

Gotovo tjedan dana prošlo je od otvaranja prijelaznog roka u NHL-u, a nakon nekoliko šokantnih prelazaka igrača u nove klubove i zanimljivih tradeova, situacija se donekle smirila. Većina ekipa počela je novo kalkuliranje i planiranje sljedećih poteza što je uzrokovalo slabiju aktivnost na tržištu. No, neki su klubovi još uvijek u žiži zbivanja, iako bi se ovakvo stanje na tržištu moglo najbolje opisati kao "zatišje pred buru"...

Franšize koje su bile najaktivnije u potpisivanju novih igrača u posljednjih nekoliko dana povukle su se s tržište u zadnja 24 sata te su prostor prepustile drugima. Takvo su stanje najbolje iskoristili GM-ovi Washington Capitalsa i Buffalo Sabresa koji su u svoje ekipe doveli neke nove igrače. Zasad niti jedan od prinova tih klubova ne može biti okarakteriziran kao značajno pojačanje, ali je sigurno da bi svi ti igrači mogli i trebali biti korisni.

Najatraktivniji slobodni igrači

Napadači: Aleksandar Semin, Teemu Selanne, Mike Knuble, Thomas Holmstrom, Niklas Hagman, Jason Arnott, Petr Sykora, Dominic Moore, Andrei Kosticin, Jamie Langenbrunner.

Bekovi: Milan Jurčina, Steve Eminger, Brett Clark, Michal Rozsival, Matt Gilroy, Pavel Kubina, Carlo Colaiacovo, Jaroslav Spaček, Kurtis Foster, Scott Hannan.

Vratari: Dwayne Roloson, Ty Conklin, Dan Ellis, Alex Auld, Brent Johnson, Marty Turco, Leland Irving, Cristobal Huet, Andrew Raycroft, Martin Biron.

Nakon što su ostali bez centra druge napadačke linije Dereka Roya i još nekoliko važnih igrača iz prošle sezone, Buffalo Sabresi konačno su se bacili u renoviranje postojećeg kadra. U jednom su danu tako dovedena čak tri nova igrača, međutim, niti jedan od njih ne obećava da bi mogao raditi razliku, što znači da Sabresi i nisu (još) obavili značajan posao.

Prvo je iz osipajućeg Vancouvera stigao napadač Mark Mancari, a njega je iz Colorada pratio Kevin Porter, zahvalan i koristan igrač koji bi i mogao biti pravo ofenzivno pojačanje u novoj sezoni. Dan je Buffalo zaključio produživši ugovor s vratarom Davidom Leggiom, koji će kao i dosad najvjerojatnije ostati u AHL filijalama.

U isto vrijeme su nešto pametnije poslovali u Minnesota Wildu i Washington Capitalsima, pogotovo što se obrambenog dijela momčadi tiče. Iz Calgaryja je kao društvo već pridošlim braničima u Wildu, Ryanu Suteru, Tomu Gilbertu i Justinu Falku te Stevenu Kampferu, stigao i Brian Connelly, igrač koji bi trebao osnažiti zasad najslabiju točku Minnesote - treću i četvrtu obrambenu liniju.

Na Istoku su Capsi iz još jedne ekipe koja radi potpuni remont, osim Vancouvera i Minnesote, Colorado Avalanchea, doveli novo braničko ime u svoje redove. To je Ryan Stoa koji bi trebao iduće sezone biti član udarne postave Washingtona, ali ne i neko veliko pojačanje. Zasad na tržištu još ima mnogo odličnih igrača bez ugovora, blizu kraja je i odlazak Roberta Luonga iz Canucksa jer Kanađanin više ne želi biti član ekipe koja ga je draftirala, a jedino je zabrinjavajuća činjenica za sve momčadi što nema mnogo kvalitetnih braniča s "čistim papirima" na tržištu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!