Rukomet

Hrvatski rukometaši u prvoj pripremnoj utakmici svladali Šveđane

Ivana Strahija, Zvonka Keliš • nedjelja, 08.07.2012.
Hrvatski rukometaši u prvoj pripremnoj utakmici svladali Šveđane
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču je odigrala svoju prvu pripremnu utakmicu uoči Olimpijskih igara u Londonu, rezultatom 31:25 svladali su reprezentaciju Švedske.

Hrvatska - Švedska 31:25 (14:11)

POREČ - Dvorana Žatika

Hrvatska: Alilović (7 obrana), Šunjić (3 obrane); Balić 2, Duvnjak, Lacković 1, Kopljar 3, Vori 2, Gojun 1, Horvat 3, Vuković 2, Matić 1, Bičanić 5, Buntić 2, Štrlek 2, Čupić 4, Ninčević 3
Trener: Slavko Goluža

Švedska: Andersson (11 obrana), Aren 1, Gustafsson, Andersson 1, Ekberg, Doder 5, Larholm 1, Karlsson, Jakobsson 5, Sjostrand, Petersen 3, Du Rietz 1, Zachrisson 1, Nilsson 5, Kallman 2
Trener: Ola Lindgren, Staffan Olsson

Sedmerci: Hrvatska: 2/3; Švedska: 1/2
Isključenja: Hrvatska: 4 min.; Švedska: 6 min.

Rukometaši Slavka Goluže odradili su prvu probu za predstojeći olimpijski turnir te u Poreču pobijedili momčad Švedske s 31:25. Kauboji se trenutno nalaze u trećoj fazi priprema te su počeli raditi s loptom, a izbornik je najavio jednako poklanjanje pažnje obrani i napadu u ovom razdoblju.

Sauna u Žatiki

Čini se da rukometaši nisu baš najsretnije počeli svoje pripreme u Poreču, pošto ih je dočekala vrela dvorana Žatika kad su stigli na prvi trening. Kako javlja porestina.info, problem je bio u manjku komunikacije između Hrvatskog rukometnog saveza i Sportske zajednice Poreča, koja se brine o dvorani.

"Bio sam bijesan zatečenom saunom umjesto klimatiziranim prostorom dvorane. Satnica upotrebe dvorane bila je dogovorena unaprijed i znalo se što trebamo, no, onaj koji je morao uključiti klimu u dvorani nije obavio svoj posao."

Porestina je zatražila informacije od Milana Markežića, predsjednika Sportske zajednice Poreča: "Iz HRS-a na pet email upita o satnici korištenja i potrebama u dvorani nismo dobili ni jedan odgovor. Komunikacija o pripremama i potrebama reprezentacije u Poreču održavala se na isključivo na liniji između HRS-a i Valamar hotela Poreč, i do Zajednice sportova grada Poreča nije došla ni jedna informacija o dogovorenim potrebama reprezentacije. Klima uređaji su uključeni istog predvečerja kad su rukometaši Hrvatske počeli s treningom i neće biti isključeni dokle god reprezentacija Hrvatske bude trebala Žatiku za treninge."

Intenzivniji rad s loptom Goluža je ostavio za tjedan iza susreta sa Švedskom po prvi puta: "Za nedjeljnu utakmicu naš je plan napraviti jak ritam gdje će svi dobiti priliku igrati, naime, nećemo razmišljati o rezultatu, iako, naravno, želimo pobjedu, no prioritet su nam neke druge stvari koje mi u stožeru tražimo i stavljamo pred igrače", glasila je najava izbornika.

Hrvatski izbornik je koristio 16 igrača, među kojima su najviše golova postigli Bičanić (pet) te Ninčević i Čupić (po četiri). Što se golmana tiče, Šunjić je imao tri obrane, a Alilović sedam. Losert i Musa nisu bili u rosteru.

U prvom dijelu susreta Hrvatska je razliku gradila polako, a posljednje je izjednačenje Švedska u prvom poluvremenu imala na 7:7. Na odmor se ide s 14:11.

U drugom poluvremenu opet bolje uvodne minute Šveđana, koji izjednačuju na 15:15, da bi Hrvatska uz poneku prilagodbu u igri opet otišla u plus na 20:16.

No, i Šveđani se pripremaju za olimpijski turnir, pa su pokazali snagu vrativši se na -2 kod 21:19, ali im je to bilo sve što su uspjeli učiniti.

Susret je završio s 31:25, a idući trening ova će dva protivnika imati u četvrtak u Rijeci. Današnji susret su nažalost mogli pratiti samo oni koji su se otputili u Poreč, pošto televizijskog prijenosa nije bilo. Ostaje nadati se da će susret u Rijeci nacionalna dalekovidnica ipak popratiti.

Prijateljska pripremna utakmica
Hrvatska - Švedska 31:25 (14:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 09:19
    dobro je da se bičanić razigrava....trebat će nam na vrhunskom nivou, kao zamjena za laca, ako želimo zlato na OI!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 08:43
    Samo da tako igramo i na OI-ju
    Obrisan korisnik
  • narada10808.07.2012. u 23:59
    lol Thiago mislis na "saunu" ?
    narada108
  • Obrisan korisnik08.07.2012. u 23:13
    lijepo zagrijavanje za london...
    Obrisan korisnik
  • Tonco08.07.2012. u 22:46
    idemo po zlato. AJMOO!!
    Tonco