Automoto

Pedrosa: "Sjajan je osjećaj ponovno pobijediti"

Igor Šestak • ponedjeljak, 09.07.2012.
Pedrosa: "Sjajan je osjećaj ponovno pobijediti"
Foto: EPA

Dani Pedrosa je na nedjeljnoj utrci na njemačkom Sachsenringu stigao do prve ovosezonske pobjede i prve od 2. listopada 2011. godine. Očito je kako se Španjolac odlično osjeća u Njemačkoj jer je na Sachsenringu pobijedio triput zaredom, a do posljednje u nizu je stigao nakon velike borbe s momčadskim kolegom Caseyem Stonerom, koji je u zadnjem krugu napravio pogrešku i pao.

Španjolac Dani Pedrosa proslavio je na Sachsenringu svoju 16. pobjedu u MotoGP klasi i četvrtu na Velikoj nagradi Njemačke u sedam nastupa. Ipak, 26-godišnji motociklist do pobjede nije stigao lako, budući da mu je do posljednjeg kruga opasno prijetio momčadski kolega Casey Stoner. Australac je u silnoj želji da dođe do pobjede napravio pogrešku, izgubio kontrolu nad svojom Hondom i utrku završio u pijesku, bez bodova. Takav je rasplet omogućio Jorgeu Lorenzu da ponovno preuzme vodstvo u ukupnom poretku.

Motociklisti su se u Njemačkoj dosta mučili s postavkama svojih motocikala jer je na treninzima padala kiša, a utrka je vožena po suhom. "Prije utrke smo morali napraviti velike promjene na motociklu, što mi je jako otežalo početnu fazu utrke. Nije mi bilo ugodno jer zbog tih promjena uopće nisam razumio ponašanje vlastitog motocikla", objasnio je loš početak utrke Pedrosa.

"Kasnije sam se naviknuo pa su stvari krenule na bolje. Znao sam da će odlučivati zadnji krug i pritiskao sam do krajnjih granica. Nakon toliko utrka koje sam završio kao drugi i treći, odličan je osjećaj ponovno pobijediti", dodao je Španjolac, koji je s osvojenim bodovima skočio na drugo mjesto u ukupnom poretku s 14 bodova manje od Lorenza.

Vodstvo u ukupnom poretku je pak ispustio Stoner. Osvajanjem drugog mjesta na Sachsenringu bi i dalje bio prvi motociklist svijeta, ali ga je pogreška na kraju utrke skupo stajala: "Prilično sam razočaran. Planirao sam napasti Danija u posljednjem zavoju, ali sam na početku kruga napravio jednu pogrešku zbog koje sam morao dodatno riskirati kako bih ga stigao. Kada sam počeo skretati, prednji kraj je proklizao i završio sam van staze."

Stoneru je to prvo odustajanje od Velike nagrade Španjolske, vožene na stazi Jerez 3. travnja 2011.godine. "Ovo mi je prvo odustajanje nakon dugo vremena i naravno da sam razočaran, ali pozitivno je što sam bio vrlo brz. Ako uspijemo zadržati ovakvu brzinu motocikla u ostatku sezone, ne bismo se trebali previše brinuti za ukupni poredak", smatra Stoner.

Lorenzo na ovoj utrci nije mogao pratiti Honde, pa je i više nego zadovoljan drugim mjestom: "Sachsenring mi nije jedna od boljih staza i ovdje nikada nisam bio posebno dobar. Bio je dosta težak vikend i Honde su zaista bile neuhvatljive. No, ovaj put sam imao sreće i zadovoljan sam što u nastavak prvenstva ulazim kao vodeći."

Za najbolje svjetske motocikliste nema odmora, novi nastup ih očekuje već u nedjelju 15. srpnja na stazi Mugello.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!