Nogomet

Dragovoljci krenuli s pripremama, cilj je vrh drugoligaškog nogometa

S NŠC "Stjepan Spajić": Damir Žbulj • utorak, 10.07.2012.
Dragovoljci krenuli s pripremama, cilj je vrh drugoligaškog nogometa
Foto: Damir Žbulj

Hrvatski prvoligaši već su u punom pogonu, jer ih prva prvenstvena utakmica očekuje već 21. srpnja, a polagano kreće nogometna akcija i u drugoligaškom nogometu. U Sigetu su se okupili igrači Hrvatskog dragovoljaca, koji su krenuli s napornim pripremama za novu sezonu, koja za njih počinje u kolovozu.

Hrvatski dragovoljac proteklu je sezonu zaključio na osmoj poziciji, čime svakako u Sigetu nisu bili previše zadovoljni. Planovi o brzinskom povratku među prvoligaše propali su im već u prvoj polovici sezone, kada su, uz brojne trenerske smjene, boravili pri dnu drugoligaške ljestvice. U proljetnom dijelu prvenstva, pod vodstvom Krešimira Sunare, Dragovoljci su zaigrali bolje, organiziranije te su do kraja natjecanja ipak malo popravili dojam.

Sunara će tako imati priliku Crne iz Sigeta povesti u novu sezonu, u kojoj će ambicije ponovno biti velike.

"Cilj Dragovoljaca uvijek je isti, borba za sam vrh poretka. Na vama je da se izborite za ovaj dres i da ga dostojno predstavljate u novoj sezoni," poručio je svim kandidatima za prvu ekipu na početku priprema predsjednik kluba Ivica Perković, dok je trener igračima iskreno poručio što ih očekuje kroz pripremno razdoblje: "Nadam se da ste se dobro odmorili i da se niste zapustili. Krećemo maksimalno ozbiljno, neće biti toleriranja neprihvatljivog ponašanja, kašnjenja, a očekuje vas samo red, rad i disciplina. Sezona će biti zahtjevna, a na vama je da se pokažete i na temelju toga ostvarite svoju karijeru, bilo u nekom prvoligašu, bilo u inozemstvu."

Kraje prošle sezone Uprava nije bila zadovoljna radom tadašnjeg sportskog direktora kluba Dinka Vulelije, koji je potjeran iz kluba, a na njegovo mjesto stigao je dosadašnji voditelj škole nogometa Hrvatskog dragovoljca Željko Bogomolec. Za novog čelnog čovjeka mlađih kategorija Dragovoljaca stigao je Krešimir Ganjto, koji je ovako najavio svoj rad: "Naravno, sve je u planu i programu te selekciji, koja je vječiti problem klubova. Potrebna će biti suradnja s prvim trenerom oko razvoja igrača, a za najtalentiranije pojedince predvidjeli smo jedan kvalitetni individualni rad kako bi spremni dočekali svoju priliku u seniorskom nogometu."

Dragovoljci će se tako orijentirati i na svoje mlađe igrače, jer novaca za dovođenje skupih pojačanja sigurno neće biti.

Kadar za pripreme: Dolasci i odlasci

Što se tiče odlazaka, klub je u ovom trenutku napustio jedino 28-godišnji Ivan Božić, koji je početkom ove godine stigao iz posrnulog Šibenika. Ustalio se u prvom sastavu Dragovoljaca, bio sigurno jedan od njihovih najboljih igrača, što mu je i omogućilo transfer u novu nogometnu 'obećanu zemlju' - Kinu. Yanbian Baekdu Tigers njegova njegovo je odredište, gdje će zaigrati u društvu Stipe Lapića te Malijca Soumaile Coulibalyja, bivšeg igrača Freiburga i Borussije iz Mönchengladbacha.

Slika 1 od 1.
Foto: Damir Žbulj

Što se tiče dolazaka, pripremama su se priključili Ivan Obšivač, koji je bio u Vinogradaru, veznjak Joško Kovač, Filip Dukanović iz Maksimira, Stjepan Stubičan iz Oriolika, Žilić koji je stigao iz Škabrnje, Dario Tomić iz Međimurja te juniori Zagreba i Dinama Krpan i Crepulja, dok je iz Željezničara stigao mladi i perspektivni Vila.

Od 'starosjedioca' na pripremam su se pojavili vratar i kapetan Čović, Šuica, Zlatar, Špehar, Doležal, Jajčinović, Husinec, Grubišić, Hadžić, Šimić, Čolaki, Rašić, Bulat, Pajvot, Brtan, Sokić, Kostanjski, Žugaj, Meglaj, Eller, Hrgović, Kluk, Mršić, Filipović, Pejić, Celčić, Gregov

Perković ponovno očekuje borbu za drugoligaški vrh

U kratkom razgovoru, predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković iznio je planova i ambicije kluba za narednu sezonu: "Uvijek je cilj Dragovoljaca da se bore za vrh. To nam je primarno i osnovno. proteklog proljeća bili smo jedna od boljih drugoligaških ekipa te se nadamo kako ćemo tako nastaviti i u novoj sezoni."

"Vjerujem kako će se i naši juniori nametnuti treneru, imamo kvalitetne igrače, a ide nam na ruku što se u prvoj ekipi i dalje moraju nalaziti tri mlađa igrača," kazao je Perković.

Raspored pripremnih utakmica

Hrvatski dragovoljac odigrat će i nekolicinu kvalitetnih pripremnih prijateljskih utakmica prije početka nove sezone. Prvi protivnik bit će im Zelina 18. srpnja, tri dana kasnije igraju s Vinogradarom, a 22. srpnja s Dugim Selom. Za 25. srpnja u Slavonskom Brodu zakazan je dvoboj s Cibalijom, nakon čega odlaze na Kupres, gdje će odraditi drugi dio priprema. U nastavku bi trebali odraditi pripremni turnir na Grobniku 4. i 5. kolovoza, nakon toga slijede im dvoboji s Radnikom iz Sesveta, Vrapčem te 14. kolovoza posljednji dogovoreni susret s Međimurjem.

Financije su problem svih nogometnih klubova, osim u ovom trenutku Dinama i Rijeke: "Situacija je teška, kao i svugdje. No, mi pokušavamo svoje obveze prema igračima izvršavati na vrijeme i trenutno nema nekih velikih dugovanja."

Osvrnuo se predsjednik Dragovoljaca i na novu čelnu strukturu Hrvatskog nogometnog saveza: "Zadovoljan sam izborom, jer Davor Šuker je proslavljeno nogometno ime. No, teško će biti nadmašiti uspjeh njegova prethodnika. Iako možda nije imao podršku javnosti Marković je radio dobar posao. I pred Šukerom i pred Vrbanovićem je težak posao i morat će jako zapeti kako bi podjednako uspješno vodili Savez."

Perković je zadovoljan i izborom Igora Štimca za novog izbornika reprezentacije: "On je dokazan, mlad, ali i perspektivan stručnjak. On je moj tip, fajter, no, morat će uložiti puno truda, cijelog sebe u taj posao. Grupa nam je teška, ali sam siguran kako će Štimac dobro posložiti ekipu te kako ćemo se plasirati na iduće veliko natjecanje."

Supersport Prva NL

1Šibenik 2959:17+4270
2Zrinski 2844:13+3169
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLPrva NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 13:22
    pa šta je na posudbi ili ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 16:43
    Da, radi se o Belminu Vili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 16:22
    "nije bila zadovoljna radom tadašnjeg sportskog direktora kluba Dinka Vulelije, koji je potjeran iz kluba" - malo ružno zvuči ovo "potjeran"
    Obrisan korisnik
  • du_zizou10.07.2012. u 15:16
    "dok je iz Željezničara stigao mladi i perspektivni Vila", je li ovo Belmin Vila, prvi strijelac juniorske lige BiH za kojeg se prije par dana pisalo da dolazi u Dinamo?
    du_zizou