Nogomet

Guardiola, Capello i Redknapp među 13 kandidata za ruskog izbornika

Mišo Gulić • utorak, 10.07.2012.
Guardiola, Capello i Redknapp među 13 kandidata za ruskog izbornika
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odlaskom Dicka Advocaata s klupe ruske nogometne reprezentacije, počele su i špekulacije o imenima koja bi mogla uskočiti na bogatu stolicu Zbornaje komande.

Nizozemski strateg svoj je odlazak s klupe najavio prije završetka Eura, a već je ranije pronašao novo radno mjesto u višestrukom nizozemskom prvaku PSV Eindhovenu.

Kvalifikacije za naredno Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. održati u Brazilu već su pred vratima, stoga se priča o njegovu nasljedniku već dobrano zahuktala, a među potencijalnim kandidatima najčešće se spominju imena Josepa Guardiole, Fabija Capella, Harryja Redknappa i Rafaela Beniteza.

Sudeći po pisanju ruskih medija, možda i najrealnija opcija veže se uz Redknappovo i Capellovo ime, a s obzirom da je ruski savez objavio imena kandidata, konačna odluka tek treba biti donesena.

U službenom priopćenju kojeg je izdao Ruski nogometni savez, objavljena su i imena kandidata: "Ruski nogometni savez obavještava javnost da će sukladno pravilnicima Uefe i Fife obaviti konzultacije s potencijalnim kandidatima za mjesto izbornika ruske nogometne reprezentacije. Riječ je o sljedećim trenerima: Rafael Benitez, Anatolij Byshovets, Marcelo Bielsa, Valerij Gazzaev, Josep Guardiola, Fabio Capello, Andrei Kobelev, Yuri Krasnozhan, Marcello Lippi, Valery Nepomnyashchy, Nikolai Pisarev, Harry Redknapp, Yuri Semin."

Jedan od većih kandidata za prazno mjesto bio je i strateg Manchester Cityja Roberto Mancini, međutim, talijanski stručnjak je potpisao petogodišnji ugovor s dosadašnjim poslodavcem, stoga je opcija s njim završila i prije nego li je krenula.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 19:52
    Luciano Spalletti bi ovak bio solidan izbor,usto što je trener Zenita i odlično poznaje ruske igrače,sjećam se da uvijek on preuzme njihovu reprezentaciju u Football Manageru...ili on ili Leonid Slutskiy,trener CSKA xD. A od ovih koji su kandidati,ova poznata... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 19:33
    Valerij Gazzaev.... najbolji izbor
    Obrisan korisnik