Nogomet

Paragvajski nogometaši dobili novog izbornika

Borna Rupnik • srijeda, 11.07.2012.
Paragvajski nogometaši dobili novog izbornika

U nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu izabranu će vrstu Paragvaja voditi novi izbornik, Gerardo Pelusso...

Francisco Arce, donedavni izbornik paragvajske nogometne reprezentacije, dobio je otkaz nakon što je njegova momčad ubilježila nekoliko slabih rezultata na početku kvalifikacija za svjetsku smotru u Brazilu 2014. godine.

Potraga za novim izbornikom zaustavljena je na 58-godišnjem Gerardu Pelussu, treneru paragvajskog prvoligaša Olimpije, kojemu je najveća prednost, prema riječima predsjednika saveza, poznavanje prilika u domaćem nogometu.

"Uvjereni smo da je Pelusso najbolji izbor i da se ipak možemo boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo. Pelusso novom poslu pristupa s entuzijazmom i znamo da možemo računati na njega", dodao je Juan Angel Napout.

Paragvaj je u Južnoafričkoj Republici došao do četvrtfinala te ispao od prvaka Španjolske, a Pelusso će debitirati u prijateljskom ogledu protiv Kine 15. kolovoza. U kvalifikacijama ga u rujnu očekuju dvoboji protiv Argentine i Venezuele.

Pelusso je s Olimpijom prošle godine uzeo naslov prvaka Paragvaja, a ima iskustvo rada u čak pet južnoameričkih zemalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!