Zimski sportovi

NHL: Američka legenda ostala u "prometnom" St. Louisu, još nepoznata sudbina Roberta Luonga

Ivan Dominik • srijeda, 11.07.2012.
NHL: Američka legenda ostala u "prometnom" St. Louisu, još nepoznata sudbina Roberta Luonga
Foto: Ana Legradi

U posljednjih nekoliko dana na NHL tržištu nije ni kvalitativno ni kvantitativno bilo značajnijih promjena klubova među igračima koji su još uvijek bez ugovora. Roberto Luongo, sada najveće ime prijelaznog roka, još uvijek ne zna svoju sljedeću stanicu nakon Vancouvera, ali je zato znaju Jeff Halpern, Jamie Langenbrunner, i još nekoliko zvučnijih i poznatijih hokejaša...

Sve je manje "prometno" posljednjih dana na tržištu najjače hokejske lige svijeta. U gotovo svim klubovima i gradovima prestalo se sumanuto potpisivati nove igrače i kupovati, ali je u St. Louisu, kako se čini, takvo razdoblje tek započelo.

Naime, među Bluesima će još jednu godinu odraditi legendarni američki hokejaš, svojevremeno i kapetan reprezentacije te NJ Devilsa, Jamie Langenbrunner. Amerikanac, iako već neko vrijeme blizu konca karijere, odlučio se za još jednu NHL sezonu te će pokušati iskustvom i neupitnom kvalitetom pomoći Bluesima u narednoj sezoni.

No, osim njegova ostanka novost u Bluzerima je i odlazak korisnog napadača B.J. Crombeena, koji je postao novim igračem Stevea Yzermana i Tampa Bay Lightninga. U Tampu je osim Crombeena otišao i pick pete runde drafta 2014. godine, dok je franšiza Kena Hitchcocka zauzvrat dobila dva izbora četvrte runde drafta, po jedan 2013. i 2014. godine.

Druga "zvijezda" posljednjih dana prijelaznog roka bio je odlični defenzivni napadač Jeff Halpern, jedan od najboljih igrača lige na svojoj poziciji, a on je dres Washington Capitalsa zamijenio onim NY Rangersa te će biti novo sjajno rješenje za Johna Tortorellu u obrambenim kombinacijama i PK-u. Nešto ranije je u Capse stigao novi branič, a radi se o Ryanu Stoi iz Colorado Avalanchea.

Mason Raymond, jedan od ponajboljih strijelaca i napadača Vancouver Canucksa ostat će na zapadu Kanade još jednu godinu u kojoj će zaraditi gotovo 2.3 milijuna dolara, a branič Krys Barch postao je novi bek NJ Devilsa nakon što je prošle sezone klizao za Florida Pantherse. Yzerman i Boltsi napravili su još jedan dobar posao na kraju 10. dana trgovanja - potpisali su novi trogodišnji ugovor s odličnim desnim krilom Teddyjem Purcellom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2012. u 21:23
    BJ Crombeen je bio meka vrsta enforcera u momčadi Bluesa i po tome je bio koristan. Za momčad koja nema klasičnog fajtera i više nego zahvalan igrač. Mislim da su mu se zahvalili jer tu ulogu može preuzeti Reeves.
    Obrisan korisnik
  • shunqino11.07.2012. u 21:40
    Mayson Raymond je jedan od ponajboljih strijelaca i napadača??? Prošle sezone zabio 10 golova + 10 asista, 2011 15+24. Po čemu je to jedan od ponajboljih?? Super je što svaki dan pratite sve prijelaze igrača, al gotovo svaki koji promjeni klub vama je vrhunski, turbo ultra mrak igrač pa makar se... [više na forumu]
    shunqino