Nogomet

Glasgow Rangersi kreću od Treće divizije škotskog nogometa

Branimir Korać • petak, 13.07.2012.
Glasgow Rangersi kreću od Treće divizije škotskog nogometa
Foto: EPA

Posljednji pokušaj Glasgow Rangersa da krenu iz što višeg ranga natjecanja je završio neuspjehom. Škotski div sljedeću sezonu započet će u Trećoj diviziji, odnosno u četvrtom razredu...

Apeli novih vlasnika kluba, predsjednika Škotskog nogometnog saveza i svih navijača su bili neuspješni. Klubovi nisu bili blagonakloni prema Rangersima i jedan od dva najveća škotska kluba sezonu će započeti tek u četvrtom razredu tamošnjeg nogometa.

Rangersi su prije nekog vremena dobili odbijenicu za nastup u Premier ligi te su se nadali da će dobiti priliku za igranjem barem u Diviziji 1. Međutim, vrlo brzo je postalo jasno kako je i to utopija.

Uoči glasovanja predsjednik Škotskog nogometnog saveza Stewart Regan je rekao kako bi Rangersi trebali krenuti iz Divizije 1 jer će to biti u protivnom "polagana i mučna smrt škotskog nogometa". Njegov apel nije utjecao na predstavnike klubova Škotske nogometne lige.

Od 30 klubova koji su nazočili ovom ključnom sastanku, njih 25 je glasovalo za nastup Rangersa u Diviziji 3, odnosno četvrtoj ligi.

"Ovo je bio vrlo važan dan za škotski nogomet. Rangerse smo izabrala za člana Škotske nogometne lige i prema svim pravilima dozvolili mu nastup u Trećoj diviziji. Na taj način smo zaštitili regularnost natjecanja i pokazali kako nam je to u najvećem interesu bez obzira na ime kluba", rekao je prvi čovjek Škotske nogometne lige David Longmuir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 13:55
    da smo prava država ko škotska i naš hajduk bi u goste raštanima...i sad lupajte minuse ali sad se diga hitni kredit od 60m kuna a što posli kad se to pojede?? možda bi to bilo i najbolje.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 12:17
    Ima je u svakom FM-u dosad
    Obrisan korisnik
  • renimus14.07.2012. u 08:32
    Celtic bez Rangersa ko did Kikas bez Skilje iz Zagvozda
    renimus
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 07:42
    Ak može Ludogorec ot seoskog kluba do duple krune onda valjda može i Rangers...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 00:38
    bit će zanimljivija četvrta od prve. ionako im je prva užasno loša. rangers i ne bi treba igrat sa ribarima iz aberdeena, vrtlarima iz falkirka i dimnjačarima iz celtica. nek odu u championship
    Obrisan korisnik