Nogomet

Danijel Pranjić tri godine u Portugalu

Branimir Korać • petak, 13.07.2012.
Danijel Pranjić tri godine u Portugalu
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić nakon neuspješne realizacije transfera u Premiership, preselio je u Portugal. 30-godišnji ljevak potpisao je trogodišnji ugovor sa Sportingom iz Lisabona...

I Danijel Pranjić je napokon riješio pitanje budućnosti. Još prije nego li je Ivica Olić dogovorio sve s Wolfsburgom, spominjalo se kako Pranjić već ima ugovor u rukama s kineskim klubom, međutim taj posao se izjalovio i Pranjić je Europsko prvenstvo dočekao bez kluba.

Vrlo brzo nakon Eura pojavila se informacija da je blizu prelaska u Premiership, Fulham i Everton su bili zainteresirani za njegove usluge, no na kraju niti od toga nije bilo ništa.

I kako obično bude, onaj klub koji se najmanje spominjao, za njega je Pranjić i potpisao. Naš veznjak u konačnici je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa Sportingom iz Lisabona, što su Portugalci i potvrdili.

Sporting će Pranjiću biti peti klub za kojeg je nastupao u profesionalnoj karijeri. Započeo ju je u dresu Osijeka, nakon toga je nastupao za Dinamo, Heerenveen i minhenski Bayern.

S Bayernom je dogovorio kako može pronaći novi klub nakon što je prošle sezone kod Juppa Heynckesa dobio vrlo malo prilike i nije imao zadovoljavajuću minutažu. U Sportingu će, nadamo se, situacija biti posve drugačija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 08:51
    zanimljivo da portugalska liga ima samo 5 različitih prvaka.uz spomenute sporting,porto i benficu,samo su belenenses i boavista još bili prvaci.
    Obrisan korisnik
  • javasluk14.07.2012. u 00:47
    E sad ga cjepidlačiš,  to nije doslovno pet "najačih" liga, već naziv, i to kolokvijalni naziv jednog ustaljenog kruga liga! A Pranjiću svaka čast, teško je "ubaciti se" u portugalsku ligu, jako teško....
    javasluk
  • cameosis14.07.2012. u 00:09
    po cemu je bolji odabir od corlukinog?
    cameosis
  • cameosis14.07.2012. u 00:07
    lige petice su francuska, italija, njemacka, spanjolska i engleska. pobrkao si loncice. sporting je medjutim jedan jako dobar klub i visoko ranziran u portugalskom prvenstvu, dobar izbor.
    cameosis
  • Obrisan korisnik13.07.2012. u 22:55
    A tek hrana i sladoled? U blizini Lisabona je (po ocjeni nekog stručnog žirija) najbolja sladoledarna na svijetu - i to već par godina... I slažem se da je super odabir...
    Obrisan korisnik