Nogomet

Drogba: "Novac nije bio glavni motiv odlaska u Kinu"

Mišo Gulić • subota, 14.07.2012.
Drogba: "Novac nije bio glavni motiv odlaska u Kinu"
Foto: Kristijan Komarica

Kada je Didier Drogba obznanio da odlazi u Kinu u redove Shanghai Shenhua bila je to pomalo nevjerojatna vijest, međutim, kao glavni razlog odlaska Bjelokošćanin je naveo veliki izazov koji krije još uvijek egzotična najmnogoljudnija zemlja na svijetu.

Po isteku ugovora s aktualnim prvakom Europe Chelseajom Didier Drogba karijeru je iznenađujuće odlučio nastaviti u Kini. Iako će na Dalekom istoku zaditi poveću količinu novca, Drogba je istaknuo da to nije bio motiv njegovog dolaska u Šangaj.

"Odlučio sam se za Kinu i ovaj klub jer me provukao vlasnik kluba i njegov entuzijazam. Novac nije najvažnija stvar u ovoj priči, a znam da ću iskusiti jedan novi način življenja i to me veseli", otkrio je svoje motive odlaska u Kinu bivši napadač Chelseaja, nakon čega je dodao: "Bit će to velik izazov za mene. Da sam ostao u Europi bilo bi to kudikamo jednostavnije i lakše, ali odabrao sam Kinu. Nadam se tamo ponuditi dio svoje kulture i jednako uzeti od njih"

U istom klubu nalazi se i njegov bivši suigrač Nicolas Anelka za kojeg Drogba vjeruje da će i naredne sezone nositi dres kineskog prvoligaša: "Anelka je čekao da ja dođem i sumnjam da će napustiti klub sada kada sam stigao. Kad god sam potpisivao ugovore potpuno sam se posvetio tome da ih ispoštujem i da dam sve od sebe. Želim i ovdje osvajati titule."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.07.2012. u 01:09
    a na kojoj osnovi im zamjeras? zar se netko mora uopce pravdati gdje i zasto ide zaradjivati novce? pa i u europi samo (jos) igraju najbolji jer ih se najbolje placa. kako ce europa gubiti na vaznosti u medjunarodnom privrednom planu, tako ce se i nogomet okrenuti k istoku, bit ce zanimljivo.
    cameosis
  • etti14.07.2012. u 21:21
    Daj ne seri Drogba hahahahahah
    etti
  • The Phantom14.07.2012. u 15:06
    Svaka tebi čast Drogba, zvir si,još bi moga 2 sezone u top ligama,ali da novac nije presudan tu lažeš, kume
    The Phantom
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 14:47
    ne zamjeram ja njemu ništa, lik je osvojio što je mogao.. zamjeram onima koji sa 25 idu tamo igrati..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 14:00
    pola čovjek pola zvijer to je drogba didier
    Obrisan korisnik