Zimski sportovi

Dolasci u Washingtonu i Phoenixu, Wild se rješava viškova

Ivan Dominik • subota, 14.07.2012.
Dolasci u Washingtonu i Phoenixu, Wild se rješava viškova

U NHL-u se posljednjih dana dosta potpisivalo s igračima, a najviše su igrači produživali svoje ugovore s dosadašnjim klubovima. Međutim, nekoliko zvučnih prelazaka ipak se nije moglo izbjeći, a produljenje ugovora Teemua Selannea bilo je zasigurno najzvučnije od svih...

Teemu Selanne produžio je suradnju s Anaheim Ducksima za još jednu sezonu, a nakon toga dogodila se lavina istih produljivanja ugovora i u ostalim klubovima.

Tako je jedan od najtraženijih slobodnih igrača na tržištu, Kyle Wellwood, ipak ostao u Winnipeg Jetsima potpisavši, kao i Selanne, suradnju na još jednu godinu. Također će s njim u južnoj Kanadi ostati i bek Paul Postma, dok je Colorado produžio ugovor perspektivnom napadaču Jamieju McGinnu. Avsi su u međuvremenu ostali i bez još jednog igrača jer je Peter Mueller otišao u Floridu, tako da će u novoj sezoni ekipa iz Denvera imati potpuno drugo lice u odnosu na prošlu.

Brandon Segal, prvak NHL-a iz 2010. s Chicago Blackhawksima, prošle je sezone igrao u Tampi gdje i nije imao neku minutažu pa se odlučio za promjenu sredine i potpisao za NY Rangerse, koji su time dobili solidnog defenzivnog napadača.

Poljski Kanađanin Wojtek Wolski otišao je u Capitalse iz Floride što je bio jedan od zvučnijih transfera posljednjih dana, a "prometno" je bilo i u Phoenixu gdje je baš iz Washingtona stigao Joel Rechlicz, novi napadač, potom iz Minnesote Nick Johnson, vrlo dobro desno krilo koje je dolaskom Zacha Parisea postao prekobrojan na toj poziciji. San Jose Sharksi produžili su ugovore trojici dosadašnjih igrača od kojih je najzvučnije ime T.J. Galiardi, iz Panthersa je stigao Jon Matsumoto, ali je i otišao jedan igrač - Ben Ferriero postao je novi igrač Pittsburgh Penguinsa.

Carolina Hurricanesi ne staju s dovođenjem pojačanja, a nakon nekoliko novih napadačkih solucija, vrijeme je došlo da se popune i mjesta na bekovskim pozicijama. Jedan od boljih mladih obrambenih bekova lige, Marc-Andre Gragnani, tako će u novoj sezoni obitavati u Raleighu, nakon što je prošlu sezonu proveo u Buffalu i Vancouveru iz kojeg je i stigao u Carolinu.

Od značajnijih ostanaka treba izdvojiti Richarda Bachmana koji je ostao u Dallasu zajedno s mladim bekom Phillipom Larsenom, Zach Hamill će i dalje igrati među Capsima kao i Aaron Palushaj te Švicarac Raphael Diaz među Habsima. Osim legendarne "Finske munje" u Anaheimu je također ostao i Nick Bonino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2012. u 20:10
    Šteta za Muellera. Jedan od onih kojima ozljede uništavaju karijeru. Kad je bio zdrav uvijek je bio jedan od najboljih na ledu.
    Obrisan korisnik