Automoto

Pedrosa sretno do prve startne pozicije na VN Italije

Igor Šestak • subota, 14.07.2012.
Pedrosa sretno do prve startne pozicije na VN Italije
Foto: EPA

U nedjeljnu utrku za veliku nagradu Italije s prve će startne pozicije krenuti Dani Pedrosa, a društvo će mu u prvom redu praviti Jorge Lorenzo i Hector Barbera. Lorenzo je bio na putu da preuzme prvu poziciju kad mu se u posljednjem krugu kvalifikacija pokvario motocikl. Aktualni svjetski prvak Casey Stoner startat će s pete pozicije.

Jorge Lorenzo je bio najbrži vozač tijekom vikenda na stazi Mugello i očekivalo se da taj status opravda osvajanjem prve startne pozicije. Ipak, 139 tisućinki sekunde brži krug od Yamahinog vozača je odvezao Dani Pedrosa na Hondi.

Pedrosa je svoje najbolje vrijeme postavio u završnim minutama kvalifikacija, a Lorenzo je pokušavao uzvratiti. U svom posljednjem krugu imao je najbolja prolazna vremena i činilo se kako je na sigurnom putu da preuzme prvu poziciju, no Yamaha mu je nakon posljednjeg zavoja otkazala poslušnost i Lorenzo je bio prisiljen prekinuti krug te se vratiti u boks.

Trećim mjestom je iznenadio Hector Barbera na Ducatiju momčadi Pramac Racing, koji će prvi put u karijeri u utrku klase MotoGP startati iz prvog reda. Na četvrtom mjestu je još jedan Ducati, onaj tvornički Nickyja Haydena. Razočaravajuće kvalifikacije su iza Caseya Stonera jer se ni u jednom trenutku nije uspio približiti vodećim Španjolcima niti ozbiljnije konkurirati za pole position. Australac će startati peti.

Drugi red je kompletirao Cal Crutchlow. Vozač momčadi Monster Yamaha je 13 minuta prije kraja kvalifikacija doživio pad u zavoju broj 12, ali se brzo oporavio i zauzeo vrlo dobro šesto mjesto. Iz trećeg startnog reda će krenuti njegov momčadski kolega Andrea Dovizioso, Stefan Bradl i Lorenzov momčadski kolega Ben Spies. Sedmerostruki pobjednik na ovoj stazi u klasi MotoGP, Valentino Rossi, osvojio je tek desetu startnu poziciju.

VN Italije, rezultati kvalifikacija:
1. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) 1:47,284 min
2. Jorge Lorenzo (ŠPA/Yamaha) + 0,139
3. Hector Barbera (ŠPA/Ducati) + 0,261
4. Nicky Hayden (SAD/Ducati) + 0,387
5. Casey Stoner (AUS/Honda) + 0,405
6. Cal Crutchlow (VBR/Yamaha) + 0,465
7. Andrea Dovizioso (ITA/Yamaha) + 0,467
8. Stefan Bradl (NJE/Honda) + 0,573
9. Ben Spies (SAD/Yamaha) + 0,856
10. Valentino Rossi (ITA/Ducati) + 1,218
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!