Zimski sportovi

NHL: Legendarni Scott Stevens novo lice na klupi Devilsa, malo događanja na igračkom tržištu

Ivan Dominik • srijeda, 18.07.2012.
NHL: Legendarni Scott Stevens novo lice na klupi Devilsa, malo događanja na igračkom tržištu

Momčad New Jersey Devilsa, koja je prošle sezone igrala finale Stanley Cupa i osvojila Istočnu konferenciju odnosno Prince of Wales Trophy, napravila je osjetno preslagivanje na svojoj trenerskoj klupi, a najzvučnije novo ime na njoj u idućoj sezoni bit će ono Scotta Stevensa. U isto vrijeme na NHL "tržnici" i dalje traje potpisivanje igrača za novu sezonu, no nema velikih promjena klubova niti velikih transfera u posljednje vrijeme...

Jedan od najlegendarnijih braniča u povijesti NHL-a te živuća legenda NJ Devilsa, Scott Stevens, postao je novi pomoćni trener na klupi kluba u kojem je proveo 13 sezona i najbolje dane svoje igračke karijere. Stevens je imenovan novim pomoćnim trenerom Peteru DeBoeru za narednu sezonu, a osim njega je na istu poziciju došao i Matt Shaw, dosadašnji pomoćnik Toddu McLellanu u Sharksima gdje je proveo posljednje tri sezone.

Osim dvojice novih pomoćnih trenera, GM Devilsa Lou Lamoriello ostavio je u klubu trenera vratara. Zanimljivo, on je Chris Terreri, vratar koji je davne 1995. godine bio drugi vratar Devilsa iza Martina Brodeura, a te je godine tandem Brodeur i Terreri otišao do kraja i Stanley Cup donio u New Jersey. Terreri je ostao među Devilsima kao i još jedan pomoćni trener, Dave Barr, a s njima dvojicom te dva nova pomoćnika DeBoeru, Devilsi će pokušati ponoviti vrlo uspješnu minulu sezonu.

Dok se u Prudential Centru slaže ekipa i kadar za listopad i početak nove sezone, na tržištu igračima diljem SAD-a i Kanade, nema velikih pojačanja, mnoštva novih akvizicija u klubovima, niti zvučnih imena koji su produžili svoje dosadašnje ugovore. Ipak, neki od važni(ji)h igrača ostali su u svojim klubovima. Tako je, primjerice, sjajni grinder Dwight King ostao u LA Kingsima s kojima je u svojoj rookie sezoni osvojio ligu. Blake Geoffrion produžio je suradnju s Montreal Canadiensima, a tamnoputi bek Theo Peckham s Edmonton Oilersima.

Nakon Mikea Greena, ponajboljeg braniča lige i svijeta u ovom trenutku, koji je ostao u Washingtonu, u svojim su klubovima odlučili ostati i još neki renomiraniji hokejaši. Tako je St. Louis produljenje ugovora dao trojici igrača od kojih je jedan Chris Porter, LA Kingsi su nakon Kinga ostavili u rosteru još četiri igrača, a slične su stvari napravljene i u Dallasu, Nashvilleu te San Joseu, dok su Buffalo Sabresi produžili suradnju s T.J. Brennanom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!