Zimski sportovi

Flyersi Weberu ponudili 14-godišnji ugovor

Branimir Korać • četvrtak, 19.07.2012.
Flyersi Weberu ponudili 14-godišnji ugovor
Foto: Davor Sajko

Shea Weber je definitivno jedan od elitnih braniča u NHL-u, a mogao bi promijeniti sredinu. Kao ograničenom slobodnom igraču, Philadelphia Flyersi su mu ponudili ugovor života i sada je na Nashvilleu da se odluči - izjednačiti ponudu ili ostati bez sjajnog igrača..

Naznake kako će Shea Weber dobiti od nekog kluba ponudu za unosan ugovor postoje već neko vrijeme, a tajanstveni klub koji se konstantno spominje su Philadelphia Flyersi.

Dio američkih medija spominjao je New York Rangerse kao one koji su posebno zainteresirani za Webera, međutim Rangersi nisu na kraju poslali ponudu, već je to učinila Philadelphia. Riječ je o 14-godišnjem ugovoru vrijednom 100 milijuna dolara i Nashville Predatorsi su pred teškom odlukom.

Ostavljanje Webera im je bio prioritet, posebno nakon što je Ryan Suter kao slobodan igrač preselio u Minnesotu. Ukoliko bi izgubili i Webera, našli bi se u vrlo teškoj situaciji jer bi tako ostali bez udarne obrambene snage.

S druge strane razumljiv je i potez Flyersa koji su se odlučili u Weberu pronaći dugoročno rješenje u obrani. Upravo Weber trebao bi zamijeniti Matta Carlea koji je preselio u Tampu. Isto tako Flyersi traže što kvalitetnije igrače na tržištu, nalaze se u najjačoj diviziji lige i ukoliko žele biti stalni sudionici doigravanja, moraju iz sezone u sezonu biti sve jači. Shea Weber je definitivno nadogradnja u odnosu na Matta Carlea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2012. u 14:11
    uhh kakav bi ovo bio potez holmgrena...predatorsi imaju 7 dana za odluku Ako ponude iste uvjete ili bolje Weber ostaje godinu ili dvije s njima, ovisno o njegovoj odluci. Ako Predatorsi neće pratiti, imaju pravo na određeni broj pickova na draftu od Flyersa kao kompenzaciju, u konkretnom slučaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik