Nogomet

Pranjić: "Mogao sam čekati Everton do kraja kolovoza, ali je onda pokucao Sporting"

Ante Zovko • četvrtak, 19.07.2012.
Pranjić: "Mogao sam čekati Everton do kraja kolovoza, ali je onda pokucao Sporting"
Foto: Davor Sajko

Nakon što je potpisao ugovor s lisabonskim Sportingom, hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić otkrio je da zašto se izjalovio transfer u Everton te da je imao još jednu ponudu.

Prošlog tjedna Danijel Pranjić dovršio je prijelaz iz Bayerna kao slobodan igrač u Sporting. U siječnju je trebao potpisati za Everton, ali je bavarski klub tada blokirao prijelaz na Otok.

Odlazak u Premier ligu i igranje Nikicom Jelavićem bila je opcija i ovog ljeta, otkrio je 31-godišnji hrvatski veznjak, ali kaže da nije htio više čekati:

"David Moyes javno je rekao da me je želio u Evertonu. Ali tada sam stekao osjećaj da se situacija razvija presporo i nisam više htio čekati. Mogao sam čekati do kraja kolovoza, ali je onda Sporting pokucao na moja vrata i odmah sam znao da je to ono što želim."

"Mogao sam otići u Bešiktaš, ali je Sporting bio toliko dobra opcija da ga nisam mogao odbiti."

Pranjić je u petak potpisao trogodišnji ugovor s portugalskim klubom. Za Everton je vjerojatno bio rezervna opcija jer Bluesi pokušavaju produžiti ugovor s južnoafričkim reprezentativcem Stevenom Pienaarom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg19.07.2012. u 21:55
    Sporting je odlicna opcija za Pranjica jer zalizana gel-frizura pase 100%. Salu na stranu, puno bolji igrac nego sto ga puno ljudi cijeni. Sretno!
    interreg
  • Obrisan korisnik19.07.2012. u 21:34
    podsjecam se na jarnija i kako ga se forsiralo na beku, odlaskom u betis se preporodio igrajuci direktnije prema golu. nadam se da ce i danijel na pirineju zaigrati prirodnu poziciju kao u herevenu. ( u evertonu bi bio samo trkac) . sretno
    Obrisan korisnik