Ostali sportovi

Detroit objavio kandidaturu za prvaka divizije

Filip Jukić • petak, 20.07.2012.
Detroit objavio kandidaturu za prvaka divizije
Foto: Filip Jukić

Početak druge polovice srpnja u MLB-u obilježio je povratak Youkilisa u Boston te dvoboj Tigersa i Angelsa u Detroitu. Najzanimljiviji dvoboj NL-a odigran ju u Atlanti gdje su domaći Bravesi ugostili jednu od uvjerljivo dvije najjače ekipe zapadne divizije ove lige.

Boston - Chicago White Sox (5:1, 5:7, 10:1, 3:1)

Kevin Youkilis vratio se na Fenway Park, ovoga puta kao igrač nekog drugog kluba. U tri utakmice serije koliko je igrao pokazao je kako su emocije jedno, a profesionalni život drugo te je u jedinoj pobjedi Chicaga u ovoj seriji s homerom i 3 RBI-a igrao važnu ulogu. Na žalost njegovog novog kluba ostale tri utakmice otišle su na stranu domaćina, a vjerojatno najteže čikaškoj momčadi pada onaj zadnji poraz kada su jednim zamahom, u ovoj seriji izrazito raspoloženog Codyja Rossa izgubili vodstvo i utakmicu u zadnjoj izmjeni. White Soxi su i dalje na čelu centralnog, dok se Boston drži na sredini istočnog dijela AL-a.

Detroit - LA Angels (8:6, 0:13, 7:2, 5:1)

Kada neke momčadi imaju napadački moćne igrače kao što to imaju Tigersi i Angelsi, onda je efikasna serija zajamčena. Upravo takav dvoboj odigran je proteklih dana na Comerica Parku gdje su domaćini uspjeli doći do ukupne pobjede i tako definitivno najavili svoju kandidaturu za osvajanje divizije. Iako su ih Albert Pujols i društvo demolirali u drugom ogledu, Tigersi su se uspjeli oporaviti i u zadnje dvije utakmice doći do slavlja. Uz očekivano dobre igre velikih detroitskih zvijezda, u ovoj seriji posebno se istaknuo i Brennan Boesch koji je u prvom i trećem ogledu s ukupno 4 RBI-a uvelike pomogao svojoj ekipi da dođe do pobjeda.

Atlanta - San Francisco (0:9, 4:9, 3:2)

Giantsi su Dodgersima "oteli" prvo mjesto u diviziji, a da do tog ostvarenja nisu došli slučajno uvjerila se publika na Turner Fieldu u tri utakmice serije protiv domaćih Bravesa. Izrazito efikasan napad ekipe iz San Francisca u prva dva susreta serije bio je više nego dovoljan da Giantsi ponesu ukupnu pobjedu. Treći, zadnji susret serije pripao je domaćinima koji sada zaostaju tri pobjede za liderom istočnog NL-a, Washingtonom. Junaci San Frana bili su Buster Posey koji je u prvom susretu ostvario čak pet RBI-a te bacač Barry Zito koji u tom istom susretu Bravesima nije dopustio niti jedan run u sedam izmjena koliko je bacao.

Ostale serije

Yankeesi nisu imali nikakvih problema protiv, za najboljeg igrača Josea Bautistu, oslabljenih Blue Jaysa te su s tri pobjede u isto toliko susreta učvrstili svoju poziciju lidera istočnog AL-a, da bi novu seriju protiv Oaklanda u jučerašnjem susretu otvorili porazom. Na drugoj strani SAD-a, Dodgersi su dočekali novi veliki trenutak Matta Kempa koji je izjednačujućim i pobjedničkim RBI-em donio jedinu pobjedu Los Angelesu u ogledu protiv Philadelphije. Minnesota i Baltimore podijelili su seriju u Minneapolisu, a posebno interesantan bio je prvi ogled serije kada su domaći Twinsi postigli čak 19 runova te, naravno, došli do pobjedničkog otvaranja dvoboja.

U narednim danima odigrat će se nekoliko vrhunskih divizijskih okršaja. Tako će Angelsi u Anaheimu ugostiti Rangerse iz Texasa, dok će Detroit domaće utakmice nastaviti u dvoboju s White Soxima. U NL-u, Washington će ugostiti Atlantu, a Busch Stadium će biti mjesto događaja novog izdanja velikog rivalstva između Cardinalsa i Cubsa.

MLB, rezultati, 19. srpnja:
Tampa Bay - Cleveland 6:0
Atlanta - San Francisco 3:2
Cincinnati - Arizona 7:6
Washington - NY Mets 5:9
Detroit - LA Angels 5:1
Minnesota - Baltimore 3:4
Kansas City - Seattle 1:6
Chicago Cubs - Miami 4:2
Boston - Chicago White Sox 3:1
San Diego - Houston 1:0
Oakland - NY Yankees 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!