Tenis

Wimbledon od 2015. godine u novom terminu

Branimir Korać • petak, 20.07.2012.
Wimbledon od 2015. godine u novom terminu
Foto: EPA

Čelnici Wimbledona odlučili su promijeniti termin održavanja ovog Grand Slam turnira počevši od 2015. godine. Na zahtjev igrača, Wimbledon će započinjati tjedan dana kasnije nego što je to po aktualnom kalendaru...

Organizatori Wimbledona poslušali su brojne zahtjeve igrača za promjenu termina održavanja ovog turnira. Igrači su se često bunili kako je premali razmak između Roland Garrosa i da ostaje premalo vremena za prilagodbu na travnatu podlogu stoga su organizatori odlučili Wimbledon pomaknuti u kasniji termin.

Kako je do 2015. godine praktički gotov kalendar održavanja najvažnijih turnira, tako će do tih promjena doći za tri godine.

"U najboljem interesu i nas i svih je da se igrači što bolje pripreme za Wimbledon. Razmak između napornog zemljanog Roland Garrosa i trave Wimbledona će se tako povećati i igrači će imati više vremena za oporavak i pripremu", potvrdio je prvi čovjek Wimbledona Philip Brook.

"Obavili smo neke razgovore i istraživanja i svi su oduševljeni s ovom idejom. Igrači bi tako dobili tri tjedna za prilagodbu na travnatu podlogu i vjerujemo kako će to za njih biti odlična vijest", dodao je Brook.

Prema toj odluci, Wimbledon će 2015. godine biti u kalendaru od 29. lipnja do 12. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH19.06.2013. u 00:08
    A bome je ovo drastičan pomak, neznam kako će se igrači naviknuti na to.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik21.07.2012. u 01:38
    bilo bi dobro da natkriju cijeli london
    Obrisan korisnik