Nogomet

Video: Brazil bolji od Velike Britanije u pripremnoj utakmici

Josip Tolić • subota, 21.07.2012.
Video: Brazil bolji od Velike Britanije u pripremnoj utakmici
Foto: EPA

U prijateljskoj utakmici olimpijskih reprezentacija Velike Britanije i Brazila u Middlesbroughu bolji su bili Južnoamerikanci pobijedivši 2:0. Nova otočka reprezentacija nije se mogla adekvatno suprotstaviti mnogo iskusnijim i zvučnijim imenima Carioca koji slove kao jedni od glavnih favorita za olimpijsko zlato.

U prvoj i jedinoj prijateljskoj provjeri prije početka olimpijskog nogometnog turnira, novoformirana reprezentacija Velike Britanije izgubila je u petak u Middlesbroughu od selekcije Brazila rezultatom 2:0.

Sastav koji vodi Stuart Pearce loše je otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta našao se u rezultatskom zaostatku. Nakon što je Neymar promašio čistu priliku u uvodu utakmice, u 12. minuti Hulk je ubacio u kazneni prostor Britanaca, gdje je glavom sjajno reagirao Sandro i donio vodstvo Selecau.

"Nismo još u punoj formi. Sljedeći je tjedan najvažniji za nas, a igrali smo protiv jedne od najjačih reprezentacija na olimpijskom turniru. Trebamo izvući pozitivne stvari: dodavali smo loptu dosta dobro i bili opasni u posljednjoj trećini. Primili smo nespretne golove, tijekom vikenda pogledat ćemo u čemu smo griješili i nastojati to ispraviti", izjavio je nakon utakmice izbornik britanske reprezentacije Stuart Pearce.

Izuzetno raspoloženi Južnoamerikanci nastavili su dominirati u napadu te nakon nešto više od pola sata igre udvostručili svoje vodstvo. Jedan od trojice igrača preko 23 godine Micah Richards srušio je Hulka u svom šesnaestercu, a s bijele točke precizan je bio Neymar.

Britanci su do kraja utakmice počeli igrati bolje i bili konkretniji u napadu, no do pogotka nisu došli. Podatak koji dovoljno govori o razlici između dviju reprezentacija jest da je svih 18 pozvanih igrača Brazila nastupilo za seniorsku reprezentaciju, dok su u domaćoj momčadi samo sedmorica imala priliku obući dres Engleske ili Walesa.

Momčad Velike Britanije svoj nastup na Olimpijskim igrama započet će u četvrtak, 26. lipnja ogledom protiv Senegala na Old Traffordu, a očekuje je i ogled protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata (29. lipnja) i Urugvaja (1. kolovoza). Brazil će u četvrtak u akciju protiv Egipta, a prolaz u četvrtfinale pokušat će izboriti protiv Bjelorusije i Novog Zelanda.

Nogomet, prijateljska utakmica olimpijskih reprezentacija:
Velika Britanija - Brazil 0:2 (0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis21.07.2012. u 13:59
    nogometna reprezentacija "velike britanije" ... da i to jednom dozivim. :D
    cameosis
  • Obrisan korisnik21.07.2012. u 13:10
    Igrao je do 63. minute :)
    Obrisan korisnik
  • kpb2721.07.2012. u 12:24
    pa ovaj neymar je prokletinja za loptom :S
    kpb27