Ostali sportovi

UFC 149: Faber Vs. Barao

Ratko Martinović • subota, 21.07.2012.
UFC 149: Faber Vs. Barao

Kanadski Calgary premijerno dovodi UFC u državu Albertu s vrlo dojmljivom kartom i odličnom borbom večeri.

Iako je glavna borba trebala biti ona između prvaka Dominicka Cruza i izazivača Urijaha Fabera, prvak se ozlijedio tijekom TUF šoua u kojem su obojica bili suprotstavljeni treneri nakon čega ga je zamijenio Brazilac Renan Barao. Urijah Faber nam je poznat kao iznimno brz, vižljast i kvalitetan borac, no isto tako je vidljivo kako sve češće ima problema kada u meč ulazi kao underdog. Ovaj puta ima sličnu situaciju.

Naime, protivnik mu je čovjek koji ima nevjerojatnih 28 pobjeda u nizu, s jedinim porazom u profesionalnom debiju. Brazilski velemajstor u BJJ-u i Muay Thai tehnikama u UFC organizaciji startao je s tri početne pobjede i vrlo je odlučno krenuo po pojas prvaka. Teško je predvidjeti tko će biti sljedeći izazivač za pravi naslov, no bez obzira pobjednik od danas nosi interim pojas.

Ostale borbe donose okršaj u kojem glavnu riječ ima Hector Lombard s 24 meča u nizu bez poraza. Protivnik mu je uvijek nezgodni Tim Boetsch. Teškaš Cheick Kongo nakon poraza od Marka Hunta ide na Shawna Jordana, bivšeg sveučilišnog igrača američkog nogometa. Brian Ebersole, borac s 11 uzastopnih pobjeda, bori se protiv Jamesa Heada dok Chris Clements dočekuje Matta Riddlea. Vrijedi napomenuti i kako je naš Igor Pokrajac dobio novog protivnika te će se okušati protiv bivšeg M1 prvaka Vinnyja Magalhaesa, a na večerašnjoj priredbi ćemo vidjeti i australskog Hrvata Anthonyja Perosha koji juri četvrtu uzastopnu pobjedu protiv Kanađanina Ryana Jimmoa.

Main Card (Nedjelja, 04:00):
BW INT POJAS Urijah Faber (26-5) Vs. Renan Barao (28-1)
MW Hector Lombard (31-2) Vs. Tim Boetsch (15-4)
HW Cheick Kongo (17-7) Vs. Shawn Jordan (13-3)
WW Brian Ebersole (50-14) Vs. James Head (8-2)
WW Chris Clements (11-4) Vs. Matt Riddle (6-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!