Zimski sportovi

Novo bekovsko ime u Boston Bruinsima, pojačanje i u Anaheimu

Ivan Dominik • subota, 21.07.2012.
Novo bekovsko ime u Boston Bruinsima, pojačanje i u Anaheimu
Foto: Ana Legradi

Iako je vrlo mirno u NHL-u posljednjih dana, pogotovo nakon sage koja se već neko vrijeme odvija oko Shea Webera, ali i zbivanja oko Ricka Nasha i sličnih zvijezda svjetskog hokeja, nekoliko se ozbiljnijih tradeova i transfera ipak održalo u najpopularnijoj hokejskoj ligi svijeta...

LA Kingsi nastavili su sa zadržavanjem ekipe koja je osvojila ligu nedavno minule sezone, a na sličnom rade i na Floridi. Međutim, Kingsi nisu potpisali produženje suradnje ni sa jednim zvučnijim imenom u zadnje vrijeme, dok su Panthersi obogatili svoj roster dosadašnjim napadačem NY Rangersa, Caseyjem Wellmanom. On će biti novo korisno rješenje za defenzivu i PK Panthersa, a momčad iz Velike Jabuke je zauzvrat dobila izbor pete runde drafta 2014. godine.

Boston Bruinsi su zaključili kako im je obrana "tanka" pa su doveli novu akviziciju u bekovske redove. Radi se o Aaronu Johnsonu, dosadašnjem braniču Columbus Blue Jacketsa koji bi pod Claudeom Julienom mogao postati vrlo dobro rješenje ispred gola Bruinsa.

Najzvučnije ime koje je u posljednjih par dana produžilo suradnju sa sadašnjim klubom jest ono braniča Kylea Quinceyja. Kanadski reprezentativac s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Helsinkiju i Stockholmu ostat će i naredne sezone u momčadi koja ga je draftirala, a 26-godišnjak se u Joe Louis Arenu vratio ove godine nakon što je napustio redove Colorado Avalanchea.

Carolina Hurricanesi produžili su ugovor defenzivnom napadaču Jeromeu Samsonu, a iz Tampe su doveli još jednog napadača, Tima Wallacea. Ugovore sa sadašnjim klubovima potpisali su i Sam Gagner, centar Oilersa koji je poznat postao nakon što je protekle sezone ostvario osam bodova u jednoj utakmici, podsjetivši time na legendarne Bryana Trottiera, Marija Lemieuxa i slične.

T.J. Oshie, talentirani američki napadač čiju karijeru uništavaju ozljede, ostao je u St. Louis Bluesima, dok je isto učinio i Rus Nikolaj Kulemin, samo je on ostao u Toronto Maple Leafsima. Anaheim Ducksi, ekipa koja se nakon 2007. praktički raspala, dobila je pojačanje u ofenzivi, a njihov novi igrač je Daniel Winnik, hokejaš koji je prošle sezone nastupao za Avse i San Jose Sharkse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!