Ostali sportovi

Bolt: "Nemoguće je trčati 9,2 sekundi"

Lovro Štrbinić • srijeda, 25.07.2012.
Bolt: "Nemoguće je trčati 9,2 sekundi"
Foto: Kristijan Komarica

Aktualni olimpijski pobjednik na 100 i 200 metara Usain Bolt priprema se za obranu zlata iz Pekinga, za što će mu trebati vrijeme blizu vlastitog svjetskog rekorda. Jamajčanski sprinter najavljuje rušenje vlastitog rekorda, ali i tvrdi da postoje neka ograničenja za daljnji napredak.

Prije tri godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu Usain Bolt istrčao je 100 metara za 9,58 sekundi i tako popravio vlastiti svjetski rekord iz Pekinga 2008. godine. Nove Olimpijske igre donose nove razgovore o rušenju rekorda, a Bolt najavljuje da može ići do 9,40 sekundi, ne i brže.

"Nemoguće je trčati 9.2. Ljudsko tijelo nije stvoreno da trči toliko brzo neovisno koliko naporno trenirali, u kakvoj dobroj formi bili i kako dobru tehniku imali", smatra Jamajčanin kojem će u Londonu prijetiti niz konkurenata, prije svega sunarodnjak Blake te Amerikanac Gay.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

U slučaju da ponovno osvoji zlato na 100 metara, uspjet će obraniti olimpijski naslov u toj disciplini i ušutkati "zle jezike" koji misle da nije više onaj pravi. Mnogi smatraju da može u tome uspjeti, a Michael Johnson poručuje kako ponovno može svjetskim rekordom zadiviti sportski svijet.

"Ako će Bolt biti zaista koncentriran i predan tome da podigne razinu svoje tehnike trčanja, mogao bi ići 9.40", mišljenje je umirovljenog atletičara, također osvajača zlatne olimpijske medalje.

On ne dvoji tko će se u Londonu 5. kolovoza naći na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. "Ako na start dođe zdrav, u najboljoj formi, pa čak i da svi istrče svoje najbolje rezultate, Bolt će to osvojiti, toliko je dobar", na kraju je rekao Johnson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gangrena25.07.2012. u 18:38
    pila naopako:):)
    gangrena
  • Obrisan korisnik25.07.2012. u 15:42
    Ispod 9.2? Mislim bi Bolt mogao i ispod 9 kad bi ga našopali svim i svačim i napravili stazu kraj masleničkog mosta..
    Obrisan korisnik