Ostali sportovi

Josh Reddick otkrio novi način za hvatanje loptice

Filip Jukić • petak, 27.07.2012.
Josh Reddick otkrio novi način za hvatanje loptice
Foto: Filip Jukić

MLB sezona je ušla u period velikih transfera igrača i odvajanja momčadi s velikim ambicijama od onih koje već sada uviđaju da u 2012. godini za njih neće biti doigravanja. Oakland na iznenađenje mnogih spada u skupnu momčadi koje još uvijek drže dobru poziciju u utrci za wild cardom, dok određeni klubovi slavnijih imena tek trebaju doći u konkurenciju za ta mjesta.

St. Louis - LA Dodgers (3:5, 8:2, 3:2, 7:4)

Hanley Ramirez je novi član LA Dodgersa i to je neupitno najveća i najvažnija vijest među bejzbolskom publikom Južne Kalifornije. U sjeni dolaska velike, bivše zvijezde Marlinsa u redove losandželeskih Plavih, St. Louis je u uzbudljivoj seriji došao do ukupne pobjede nad Dodgersima te tako stigao na pet pobjeda zaostatka za liderom svoje divizije, Cincinnatijem. Iako su gosti seriju otvorili pobjedom, domaći Cardinalsi su nakon uvjerljive pobjede u drugom ogledu dvoboj u potpunosti okrenuli u svoju korist. Najdramatičniji susret odigran je u srijedu kada je Rafael Furcal udarcem u lijevo polje donio pobjedu St. Louisu u drugoj polovici dvanaeste izmjene.

Toronto - Oakland (2:7, 0:16, 10:4)

Oakland Athleticsi igraju odličan baseball, a u to su se uvjerili i Blue Jaysi koji su na svom terenu tek u zadnjem susretu serije uspjeli doći do pobjede. I dok poraz na otvaranju serije nije dočekan kao veliki šok u svlačionici Kanađana, onaj drugi u kojem su A'si postigli čak 16 runova bio je znak da gosti iz Kalifornije trenutno igraju baseball u kojem protivniku ne "opraštaju" nikakakve greške.

Dokaz da je igra Athleticsa na visokoj razini na svim pozicijama je i činjenica da je u toj efikasnoj utakmici samo jedan igrač, Chris Carter zabilježio tri RBI-a, dok je ostalih 12 (jedan unearned run) podijeljeno između osam igrača. Najatraktivniji trenutak serije dogodio se u obrambenom dijelu igre kada je Josh Reddick u maniri Spidermana uhvatio lopticu u desnom polju.

Cleveland - Detroit (3:2, 3:5, 5:3)

Tigersi su ponovno pali na drugo mjesto centralnog AL-a. Glavni krivac za to je Cleveland koji ih je na svom terenu pobijedio u dva od tri susreta te tako u toj istoj diviziji došao na tek tri pobjede zaostatka za Detroitom. Odlučujući susret odigran u četvrtak otišao je na stranu domaćina nakon, za njih fantastične sedme izmjene u kojoj su protiv Justina Verlandera došli do čak četiri runa uz dva homera. Tigerse sada čeka gostovanja u Torontu pa u Bostonu, dok će Indiansi u narednim danima snage odmjeriti s divizijskim rivalima, Twinsima i Royalsima.

Ostale serije

Washington je nastavio agoniju NY Metsa koji i ove sezone ne mogu pronaći recept za dobre igre nakon All-Star pauze. Tri poraza u tri susreta na domaćem terenu Metsima su došli kao najvjerojatnije zadnje upozorenje da ubrzo moraju nešto promijeniti ukoliko žele palicama mahati i u listopadu. Texas je na domaćem terenu slavio ukupnom pobjedom protiv uspavanih Red Soxa, dok su Raysi na gostovanju u Baltimoreu slavili s dvije pobjede u tri susreta.

Još jedna serija koja je obilježena velikim transferom odigrana je u Seattleu gdje je legendarni Ichiro Suzuki kao član Yankeesa odigrao svoj prvi susret za Njujorčane upravo protiv svog donedavnog kluba, pred svojom donedavnom publikom. Serija je otišla na stranu Yanksa.

Veliki derbi igrat će se narednih dana u Bronxu, gdje lideri istočnog AL-a, već spomenuti Yankeesi dočekuju Boston kojemu hitno treba pozitivna serija kako bi se vratio u trku za osvajanje mjesta u doigravanju. Cubsi i Cardinalsi ponovno će obnoviti svoje rivalstvo u tri utakmice serije, ovoga puta na Wrigley Fieldu. Najveći dvoboj na zapadu SAD-a odigrat će se u San Franciscu gdje će domaći Giantsi dočekati, na svim naslovnicama prisutne Dodgerse.

MLB, rezultati, 26. srpnja:
Baltimore - Tampa Bay 6:2
Toronto - Oakland 10:4
St. Louis - LA Dodgers
Cleveland - Detroit 5:3
Houston - Pittsburgh 3:5
Milwaukee - Washington 2:8
Arizona - NY Mets 1:3
Seattle - Kansas City 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!