Nogomet

Dragovoljci bruse formu na Kupresu, trener zadovoljan kadrom

Damir Žbulj • subota, 28.07.2012.
Dragovoljci bruse formu na Kupresu, trener zadovoljan kadrom
Foto: Damir Žbulj

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca u jeku su priprema za novu drugoligašku sezonu. Bazični dio u Zagrebu je završen, u Slavonskom brodu odigrana je pripremna utakmica protiv prvoligaša Cibalije, dok nastavak traženja forme Crni iz Sigeta nastavljaju na Kupresu...

Hrvatski dragovoljac u pripremama je za novu natjecateljsku sezonu, a nakon što su uvodnih 15-ak dana proveli na svojim terenima u Sigetu, uz nekoliko odigranih prijateljskih utakmica u Zagrebu i okolici, stiglo je i vrijeme za promjenu lokacije. Dragovoljci su se zaputili na Kupres, gdje će odraditi visinske pripreme, a boravak će u susjednoj državi iskoristiti i za poneku utakmicu protiv klubova koji su također ovaj kraj izabrali za podizanje svoje forme.

No, prije odlaska u susjednu državu, Hrvatski dragovoljac u Slavonskome Brodu odradio je u protekle srijede pripremni dvoboj s prvoligašem Cibalijom, prigodom čega je i uveličano otvaranje preuređene tribine na stadionu Amatera na Jelasu.

Dragovoljci su zaigrali u sastavu Čović, Špehar, Kluk, Brtan, Bulat, Mršić, Marošević, Jajčinović, Rašić, Zlatar, Crepulja, a još su određenu minutažu kod trenera Sunare dobili i Eller, Pejić, Grubišić, Sokić, Celčić, Doležal te Pajvot, koji se u završnici utakmice i upisao u strijelce, ali što nije bilo dovoljno za pobjedu Crnih iz Sigeta, jer je dvije minute prije kraja na konačnih 1:1 poravnao Mitrović.

Čim su stigli na Kupres Igrači Hrvatskog dragovoljca odmjerili su snage s Imotskim, koji je također tamo na pripremama, a upisali su minimalni poraz. Međutim, u razgovoru s predsjednikom kluba otkrili smo kako je stanje u klubu i više nego zadovoljavajuće te kako su zadovoljni i s dosadašnjim trenažnim procesom.

"Protiv Cibalije smo odigrali jednu dobru utakmicu, a pogodak za izjednačenje Vinkovčani su nam zabili pred sam kraj susreta. no, trener Sunara zadovoljan je sa sastavom i kvalitetno se radi," rekao je u kratkom razgovoru za Sportnet predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković.

U odnosu na prošlosezonsku ekipu Dragovoljci će biti oslabljeni za neigranje Ivana Božića i Velimira Švarića, ali u klub su stigla i neka nova imena, koja bi trebala nadomjestiti odlaske, ali i pojačati sastav: "U klub smo doveli napadača Josipa Maroševića iz Zeline, koji je bio odličan tamo, stigao je i Joško Kovač iz Dugopolja pa branič Dario Tomić iz Međimurja, mali Crepulja, bivši junior Dinama igra odlično i bit će pravo pojačanje. Imamo i još svojih mladih snaga, donedavnih juniora, koji su se već i udomaćili među seniorima, poput Doležala i Jajčinovića," poručio je predsjednik Dragovoljaca Perković, naglasivši kako ne sumnja u bolje rezultate nego što su to bili oni prošlosezonski.

Hrvatski Dragovoljac još bi na Kupresu trebao odigrati susret s Dugopoljem, kao i još jedan pripremni dvoboj s protivnikom koji još nije definiran, a krajem idućeg tjedna trebali bi se vratiti u Zagreb.

"Svi igrači su zdravi, spremni, a sastav smo dopunili u skladu sa svojim mogućnostima, a važno je i da je trener zadovoljan s kadrom kojeg ima na raspolaganju," zaključio je za kraj Perković

U redove Hrvatskog dragovoljca stigao je ovog ljeta i mladi i perspektivni 17-godišnji Belmin Vila, koji je prošle sezone u dresu Željezničara bio najbolji strijelac juniorske lige Bosne i Hercegovine. Napadača se dovodilo u kontekst prelaska čak i u Dinamo, ali izgleda kako je mladić procijenio kako u Hrvatskom dragovoljcu može ostvariti veći igrački napredak. Zbog lagane ozljede propustio je kupreški dio priprema, no, ako se naredne sezone i na hrvatskim travnjacima iskaže kao i na onim susjednim bosanskohercegovačkim, mogao bi Vila biti veliki zalog za budućnost Hrvatskog dragovoljca.

Supersport Prva NL

1Šibenik 2959:17+4270
2Zrinski 2844:13+3169
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLPrva NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 01:56
    u hrvatskom dragovoljcu može ostvariti veći igrački napredak... hahahahahhahahahahahahahaha
    Obrisan korisnik