Automoto

Jorge Lorenzo i četvrti put zaredom starta prvi na Laguna Seci

Igor Šestak • nedjelja, 29.07.2012.
Jorge Lorenzo i četvrti put zaredom starta prvi na Laguna Seci
Foto: EPA

Jorge Lorenzo je još jednom potvrdio sjajnu formu i u utrku za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država krenut će s prve startne pozicije. Vodeći motociklist Svjetskog prvenstva je najbrži krug odvozio u samoj završnici kvalifikacija i tako iza sebe ostavio dvojicu najvećih konkurenata.

Kvalifikacije na Laguna Seci prošle su bez većih iznenađenja. Iz prvog startnog reda krenut će trojica vodećih motociklista u ukupnom poretku. Najbrži od njih bio je Španjolac na Yamahi, Jorge Lorenzo, dok su se drugim i trećim mjestom morali zadovoljiti vozači Repsol Honde. Lorenzu je to prvi pole position od Velike nagrade Španjolske u travnju.

Lorenzu je najviše prijetio Casey Stoner, koji je privremeno i vodio u završnici kvalifikacija, ali je Španjolac u svom posljednjem krugu ipak uspio odvoziti najbrže vrijeme, unatoč zaostatku od dvije desetinke sekunde na prvom prolazu. Četvrti je to pole position za Lorenza u isto toliko godina na Laguna Seci.

O svom posljednjem krugu Lorenzo je rekao: “Bio je to gotovo savršeni krug. Napadao sam do krajnjih granica jer sam znao da su Casey i Dani također željeli prvu startnu poziciju, ali ipak sam uspio završiti ispred njih. Mislim da možemo biti zadovoljni brzinom motocikla uoči sutrašnje utrke.“

Stoner je bio prilično razočaran drugim mjestom jer smatra kako je pole position izgubio zbog prometa: “Napravili smo veliki napredak u vožnji na tvrđim gumama, a kada smo stavili mekše nisam uspio odvoziti krug bez poteškoća. Uvijek je netko bio na putu, a to je frustrirajuće. Znamo da imamo potencijal za bolji rezultat, a danas to nismo uspjeli pokazati.“

Dani Pedrosa se nije uspio ozbiljnije uključiti u borbu za prvu startnu poziciju pa će u nedjeljnu utrku krenuti s treće pozicije. Iz drugog reda će krenuti domaći vozač Ben Spies, koji je pao sa svoje Yamahe 12 minuta prije kraja kvalifikacija, te Cal Crutchlow i Andrea Dovizioso.

Sedmo mjesto je osvojio Alvaro Bautista, osmi će startati još jedan domaći adut, Nicky Hayden na Ducatiju, a deveti Stefan Bradl. Valentino Rossi je još jednom odradio prilično slabe kvalifikacije na svom Ducatiju te će u nedjeljnu utrku krenuti tek s desete startne pozicije.

Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država je na rasporedu u nedjelju u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu.

VN Sjedinjenih Američkih Država, rezultati kvalifikacija:
1. Jorge Lorenzo (ŠPA/Yamaha) 1:20,554 min
2. Casey Stoner (AUS/Honda) + 0,074
3. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) + 0,352
4. Ben Spies (SAD/Yamaha) + 0,540
5. Cal Crutchlow (VBR/Yamaha) + 0,714
6. Andrea Dovizioso (ITA/Yamaha) + 0,985
7. Alvaro Bautista (ŠPA/Honda) + 1,178
8. Nicky Hayden (SAD/Ducati) + 1,180
9. Stefan Bradl (NJE/Honda) + 1,199
10. Valentino Rossi (ITA/Ducati) + 1,990
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!