Košarka

Hrvatska završila EP na osmom mjestu

Branimir Korać • nedjelja, 29.07.2012.
Hrvatska završila EP na osmom mjestu
Foto: fiba.basketball

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina nastup na Europskom prvenstvu završila je na osmom mjestu. Nakon razočaravajućeg poraza u četvrtfinalu protiv Francuske, Hrvatska je potpuno pala i upisala dva poraza u borbi za plasman od petog do osmog mjesta...

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina izgubila priliku braniti naslov prvaka Europe, u borbi za plasman od petog do osmog mjesta upisala je dva poraza i natjecanje završila na osmom mjestu.

Prvo ih je u subotu svladala Poljska i poslala u borbu za sedmo mjesto gdje je bolja bila Španjolska sa 79:72. Tu istu Španjolsku naši su reprezentativci pobijedili u drugom krugu natjecanja.

U susretu koji nije imao posebnog značaja za niti jednu od ove dvije reprezentacije Hrvatska je pala u samoj završnici nakon što je tri i pol minute do kraja susreta zaostajala svega jedan poen. Nakon toga se Španjolska odvojila, otišla ubrzo na osam poena viška i povratka nije bilo.

U našem sastavu najuspješniji su bili Marko Arapović s 24 poena i sedam skokova te Luka Božić s 13 poena i pet skokova. Kod Španjolske Marc Garcia je ubacio 21 poen uz pet skokova, a Carlos Martinez je dodao 13 poena.

Nakon bronce reprezentacije do 17 godina na Svjetskom prvenstvu te osvojenog prvog mjesta u diviziji B reprezentacije do 20 godine, uslijedio je prvi neuspješni nastup naše mlade selekcije ovo ljeto. Dio ovih igrača imat će priliku sljedeće godine ponovno nastupiti na EP U16 i vratiti naslov prvaka Europe u Hrvatsku. Ostaje žal jer je i ova reprezentacija po kvaliteti mogla više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava29.07.2012. u 20:43
    Šteta nebijaše Malog Bešlića kao i Šarić Damjana i to se osjetilo....
    Torca-Dubrava