Nogomet

Novi igrači u Bilićevom Lokomotivu i kijevskom Dynamu

Lovro Štrbinić • nedjelja, 29.07.2012.
Novi igrači u Bilićevom Lokomotivu i kijevskom Dynamu
Foto: Kristijan Komarica

Moskovski Lokomotiv, klub kojeg vodi Slaven Bilić, doveo je iz Kobenhavna senegalskog napadača, dok je novi član kijevskog Dynama bivši veznjak Herthe Raffael...

Tijekom srpnja započela su nacionalna prvenstva u Rusiji i Ukrajini, a pretendenti na tron u te dvije lige ne staju s dovođenjem pojačanja. Naime, moskovski Lokomotiv i kijevski Dynamo proširili su svoje rostere.

U momčad pod vodstvom Slavena Bilića stigao je senegalski napadač Dame N'Doye, dosadašnji član danskog Kobenhavna. Ovaj 27-godišnjak potpisao je trogodišnji ugovor s ruskim klubom.

U karijeri je upisao 12 nastupa za reprezentaciju i postigao pritom četiri pogotka. U dresu danskog kluba odigrao je 150 susreta i zabio 82 pogotka otkad je stigao u siječnju 2009. godine, čime je postao najbolji strijelac u povijesti kluba. Posljednje dvije sezone je bio najbolji golgeter danskog prvenstva.

U kijevski Dynamo, kod Kranjčara i Vukojevića stiže, pak, brazilski veznjak Raffael. Stiže iz Herthe, a također je potpisao ugovor na tri sezone.

Za berlinski klub je nastupao protekle četiri i pol godine, a otišao je nakon ispadanja kluba iz najvišeg razreda njemačkog nogometa. Dolaskom u Kijev postao je peto pojačanje Dynama, nakon Velosa, Kranjčara, Bogdanova i Rubena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!