Automoto

Stoner na Laguna Seci odnio pobjedu nad Lorenzom

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 30.07.2012.
Stoner na Laguna Seci odnio pobjedu nad Lorenzom
Foto: EPA

Australac Casey Stoner smanjio je zaostatak za Jorgeom Lorenzom u ukupnom poretku nakon što je na stazi Laguna Seca došao do pobjede u desetoj utrci sezone. Uz spomenuti dvojac na postolju se ponovno našao i Dani Pedrosa.

Prva utrka sezona na sjevernoameričkom tlu pripala je aktualnom svjetskom prvaku. Casey Stoner je barem malo "istopio" bodovnu prednost Lorenza i s nešto više optimizma ulazi u nastavak sezone.

Već po običaju, borba za pobjedu vodila se između Stonera, Lorenza i Pedrose, a ubrzo nakon starta Australac je izbio na drugu poziciju ispred momčadskog kolege te se dao u lov za vodećim vozačem Yamahe.

Lorenzo se dobro držao, u jednom trenutku uspio malo i odmaknuti, ali deset krugova prije kraja u prvom zavoju Stoner ga je prošao i do kraja zadržao svoje vodstvo. Došao je tako do četvrte pobjede u desetoj utrci ove sezone, dok se Pedrosa ponovno morao zadovoljiti najnižom stepenicom pobjedničkog postolja.

Treba napomenuti kako je zavoj Corkscrew i ovaj put odnio svojevrsne žrtve jer je na tom dijelu staze izletio Ben Spies. Za četvrto mjesto u borbi su preostali Dovizioso i Crutchlow, s Talijanom kao pobjednikom tog dvoboja.

Do šestog mjesta stigao je Hayden nadmudrivši Bradla, dok je njegov momčadski kolega Valentino Rossi također "nasjeo" na zamke Corkscrewa i izletio, no bez težih posljedica. Sljedeća utrka vozi se u Indianapolisu.

VN SAD-a, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. D. Pedrosa (Špa/Honda)
4. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
5. C. Crutchlow (VBr/Yamaha)
6. N. Hayden (SAD/Ducati)
7. S. Bradl (Njem/Honda)
8. A. Bautista (Špa/Honda)
9. A. Espargaro (Špa/Aprilia)
10. K. Abraham (Češ/Ducati)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!