Ostali sportovi

Erceg: "U preskoku bolje od očekivanog, 14. mjesto odmah bih potpisala"

Iz Londona:Maja Giljanović • ponedjeljak, 30.07.2012.
Erceg: "U preskoku bolje od očekivanog, 14. mjesto odmah bih potpisala"

Najbolja hrvatska gimnastičarka Tina Erceg u Londonu jučer u kvalifikacijama nije izborila ni finale višeboja ni finala po spravama, ali svojim drugim olimpijskim nastupom i 14. mjestom osvojenim u preskoku Kaštelanka je i više nego zadovoljna.

Tina Erceg svoj je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu završila u kvalifikacijama, s ukupno 52,056 nije izborila finale višeboja, ostala je i bez nastupa među osam najboljih na spravama, ali s 14. mjestom osvojenim u preskoku s ocjenom 13,516 i više je nego zadovoljna. Na konferenciji za novinare održanoj jutros u Hrvatskoj kući Kaštelanka je izjavila: "Startala sam s gredom i nažalost kiksala, ali početak na gredi nije lagan i nije ništa neobično što se tako nešto dogodilo. Ostale sprave odvježbala sam jako solidno, ciljali smo najbolji rezultat na preskoku, ulazak među 20 najboljih i na kraju sam zauzela 14. mjesto. Rezultat je bolji od očekivanog, iskreno, da mi ga je netko ponudio prije dolaska, odmah bih ga potpisala. Gimnastika je okrutan sport, dolazimo iz male države, jako se teško probiti, ima tu i lobija, čudnih odluka sutkinja, zbog svega toga i više sam nego zadovoljna".

Tinina trenerica i izbornica hrvatske ženske reprezentacije Magda Milošević Ilić nadovezala se: "Žao mi je samo što je pala s grede, sa svim drugim sam zadovoljna, odradila je sve ostale vježbe baš kako smo ih pripremale kod kuće, kako smo i i zamislile. O Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. još ćemo popričati, vidjet ćemo, bilo bi lijepo da je tu, da pomogne u stvaranju još jedne olimpijske reprezentativke".

Popričati? Koja je opcija trenutno izglednija, pokušaj odlaska na, nakon Pekinga 2008. i danas Londona, treće OI, ili oproštaj? "Ne znam, ne mogu još reći da, ali neću reći ni ne. Sada želim samo guštati u ovom rezultatu, ostajemo ovdje do kraja našeg natjecanja, za drugo ima vremena, odluka je to koja se ne donosi naprečac", kazala je Tina.

"Iza nas je godina i pol intenzivnog rada, dva kvalifikacijska turnira jedan za drugim, pa početak sezone u Svjetskom kupu i na kraju Olimpijske igre. Ovo je sada savršena prilika za dobro se odmoriti, do kraja godine nema važnih natjecanja. Mogu se posvetiti sebi, željela bih završiti magisterij, uživati u malim stvarima za koje obično nemam vremena, vidjeti se s dragim ljudima".

Kakav je osjećaj ponovno osjetiti Olimpijske igre? "Osjećam ponos, vrlo je teško u ovom sportu na Olimpijskim igrama nastupiti dvaput. Sve se mora poklopiti, morate biti u dobroj formi, u ključnom trenutku biti spreman nositi se s presingom i još pola godine poslije formu zadržati na tom nivou. Velik je to stres, puno je odustajanja, teško je izdržati u tom ritmu".

Padne li odluka otići u Rio, ima li prostora za napredak? "Mislim da ima, 24 su mi godine, ali iako se u velikim državama probijaju 17-godišnjakinje, u malima je drugačije, u malim državama cure su uvijek iste i ponosim se kad vidim da sam i ja tu. Osim toga, nisam među onima većima, jačima., nemam problema s težinom, sa zglobovima. S godinama sve više guštam, osjećam manji teret, pritisak je manji. I dalje osjećam leptiriće u želucu, ali zbog sebe, želim se zbog sebe pokazati u što boljem svjetlu, presing očekivanja javnosti sve je manji".

Magda Milošević je zaključila: "Tinina vježba u Pekingu bila je teža od ove, nakon Igara prije četiri godine morala je na operaciju koljena u Lovran i rečeno nam je da je pametnije da iz vježbe izbacimo najteže elemente, poput onog na gredi kojeg smo uvježbavali punih pet godina i koji je po njoj dobio ime. Tako da prostora ima, mogli bismo pojedine elemente vratiti i podići ocjenu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 15:23
    lipa zenska
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 14:53
    dobar je bio nastup, bravo tina
    Obrisan korisnik