Ostali sportovi

Bralić: "Igrali smo bez energije i kolektivne obrane"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 30.07.2012.
Bralić: "Igrali smo bez energije i kolektivne obrane"
Foto: Martina Japundžić

Hrvatske košarkašice upisale su i drugi poraz na olimpijskom turniru, nakon SAD-a bolja je bila i reprezentacija Kine. No, to im ne umanjuje motivaciju uoči preostalih susreta.

U subotu su hrvatske košarkašice pružile dobar otpor reprezentaciji SAD-a, ali upisale i prvi poraz, a ništa uspješnije nisu bile ni protiv Kine. S dva uvodna poraza nastavljaju borbu za četvrtfinale, a sljedeći protivnik je Češka.

"Izrazito loša utakmica protiv Kine. Jednostavno smo igrali svih 40 minuta vrlo slabo u obrani, bez iti malo energije, bez kolektivne obrane. U prvoj četvrtini smo odigrali dobro u napadu pa nas je to držalo u igri. Kasnije smo i tu stali, a Kineskinje su zaigrale još čvršće i podigle ritam igre u nismo imali izgleda", riječi su kojima je izbornik Stipe Bralić za Media Servis opisao susret drugog kola.

"Vjerojatno je i jedan od razloga naše slabe igre velika potrošnja protiv Amerikanki u prvom kolu. Nije nam odgovarao niti jutarnji termin, ali treba priznati i da su jednostavno bolja ekipa od nas", nastavio je, dodajući kako je ulogu imao i pritisak na njima.

Ipak, ne gubi nadu u prolazak skupine, iako napominje kako je sad posao otežan. "Treba podsjetiti da smo u samo dvije godine prošli put od 56. reprezentacije na svijetu do Olimpijskih igara. Stoga se pitam koliko je realno od nas tražiti borbu za četvrtfinale. Ipak, naravno da se nećemo predati. U utakmici s Češkom tražit ćemo svoju priliku za plasman dalje", poručio je.

Demantira mogućnost nedostatka motiva kod igračica u susretu protiv Kine, već razloge nešto slabije igre vidi u nečem drugom. "Ipak im je to prvi nastup na Olimpijskim igrama i sigurno je da se žele prikazati u najboljem svjetlu. U prva dva dvoboja to nije išlo najbolje, ali treba naglasiti da smo igrali protiv dvije vrlo jake reprezentacije", njegov je zaključak.

Mišljenje izbornika dijeli i razigravačica Iva Ciglar, koja odmah na početku napominje kako je ovo sve pomalo novo za hrvatske reprezentativke: "Nije isto igrati na Olimpijskim igrama i na Europskom prvenstvu."

"Nije lako, ali sigurno je da se nećemo predati. Nastavit ćemo boriti se. Nastojat ćemo popraviti neke stvari, tako da u sljedećoj utakmici ne radimo iste pogreške kao protiv Kine. Borit ćemo se do zadnje minute", sličnu poruku poput Bralićeve poslala je Ciglar, uoči ogleda s Češkom, Angolom i Turskom.

OI 2012., skupina A (Ž)

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska58:83Kina
Češka57:61Turska
Angola38:90SAD
1SAD 50+183
2Turska 41+27
3Kina 32-27
4Češka 23+14
5Hrvatska 14-55
6Angola 05-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

OI 2012., skupina A (Ž)

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska58:83Kina
Češka57:61Turska
Angola38:90SAD
1SAD 50+183
2Turska 41+27
3Kina 32-27
4Češka 23+14
5Hrvatska 14-55
6Angola 05-142

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gips30.07.2012. u 20:31
    U danasnjoj je utakmici bilo i  negativnih i pozitivnih stvari! Minusi:obrana, poigravanje u reketu, forsiranje trice, loša igra centara koji su se čudno postavljali u reketu i neki lopte nisu bas dobro prihvatili, ishitreni pojedini napadi i  loš protok lopte te rekao bih... [više na forumu]
    Gips
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 20:04
    jedino se borba i traži... ostalo nije pretjerano važno
    Obrisan korisnik