Nogomet

Bilić: "Imao sam zanimljive ponude iz Engleske"

Lovro Štrbinić • utorak, 31.07.2012.
Bilić: "Imao sam zanimljive ponude iz Engleske"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon Europskog prvenstva počeo je s radom u moskovskom Lokomotivu, ali moglo se dogoditi i da karijeru nastavi negdje drugdje. Kako sam kaže, bilo je nekoliko zanimljivih ponuda iz Engleske.

Utakmica protiv Španjolske u Gdanjsku bila je posljednja u kojoj je Slaven Bilić vršio ulogu hrvatskog izbornika, barem što se prvog mandata tiče. Već otprije je bilo poznato da ga nakon Eura čekaju u moskovskom Lokomotivu, za kojeg se hrvatski strateg odlučio među brojnim drugim ponudama.

"Izabrao sam Lokomotiv premda sam imao zanimljivih ponuda iz Engleske", izjavio je Bilić, kako prenosi Sky Sports, nastavljajući: "Engleska je moj drugi dom jer sam značajan dio karijere proveo igrajući na Otoku. Ipak, izabrao sam Lokomotiv."

"Radim s vrlo dobrom momčadi koja ima sve što joj treba da bi postala još bolja", otkrio je Bilić, dodajući još ponešto o ruskom prvenstvu: "Ruska liga nije među najjačim europskim ligaškim natjecanjima. Ipak, čini se da je među najtežima jer prošle se sezone osam klubova borilo za naslov. Ne znam da je niti jedna druga liga bila toliko izjednačena."

Zatim je progovorio i o ciljevima u sezoni koja je nedavno započela. "Realist sam i shvaćam da nisam doveden da bih momčad održao na postojećoj razini, već da je poboljšam. Od mene se očekuje da počnemo igrati organiziranije, nešto poput hrvatske reprezentacije u moje vrijeme", poručio je.

Također, još su neki razlozi zbog kojih se odlučio na odlazak u Moskvu. "Razgovarao sam s predsjednicom Lokomotiva i njezina me ambicioznost impresionirala. Njezina čežnja da me vidi na klupi Lokomotiva jednostavno me osvojila", na kraju je otkrio Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!