Nogomet

Novi Hrvat u Lokomotivu: Stigao Dario Krešić

Josip Tolić • utorak, 31.07.2012.
Novi Hrvat u Lokomotivu: Stigao Dario Krešić
Foto: EPA

Lokomotiv iz Moskve postaje prava hrvatska "kolonija". Nakon trenerskog "paketa" i Vedrana Ćorluke, na Lužniki je stigao i bivši vratar PAOK-a Dario Krešić...

Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Dario Krešić novi je igrač moskovskog Lokomotiva. Nakon kompletnog stručnog stožera seniorske vrste Kockastih, na čelu sa Slavenom Bilićem, te Vedrana Ćorluke, u ruski glavni grad pristigao je još jedan Hrvat.

"Transfer u Lokomotiv nesumnjivo je korak naprijed u mojoj karijeri. Posljednje tri godine igrao sam u PAOK-u, ali htio sam novi izazov. Naravno, važnu je ulogu odigrao i Slaven Bilić, koji me trenirao u mladoj reprezentaciji", izjavio je Krešić nakon potpisivanja ugovora.

Krešić, rođeni Vukovarac, nogomet je počeo igrati u Hrvatskom dragovoljcu, nakon kojeg je s već 17 godina preselio u redove Stuttgarta. Uslijedila je epizoda u Eintrachtu iz Triera, a potom i preseljenje u Grčku, gdje je tri godine bio član Panioniosa, a tri PAOK-a iz Soluna.

Bivši hrvatski izbornik, međutim, nije jedini razlog zbog čega je 28-godišnjak stigao u Moskvu. "Ruska Premier liga svaku godinu postaje sve jača i Lokomotiva se bori za najbolja mjesta. Naravno, znam da momčad već ima dobre vratare, ali ne bojim se konkurencije. Vjerujem u sebe i pokušat ću donijeti najveću korist klubu", dodao je Dario.

Za mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije (od U15 do U21) Krešić je prikupio 21 nastup, no nikad nije zaigrao za A-vrstu.

U Lokomotivu već pet godina brani perspektivni Brazilac Guilherme, a u pričuvi su domaći mladići Aleksandr Filcov i Miroslav Lobancev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 20:38
    krešič niti nije doveden za prvog već za drugog golmana... bar se nadam za dobrobit bilića...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 20:32
    Mislim da bi navijači Lokomtiva uzeli Bilića na zub,ako bi Krešić bio prvi golman,jer ovaj mladi Lobancev je jedan od najboljih mladih golmana svijeta i 1995 godište je!
    Obrisan korisnik