Nogomet

Glasgow Rangersi dobili novo službeno ime

Josip Tolić • srijeda, 01.08.2012.
Glasgow Rangersi dobili novo službeno ime
Foto: EPA

Slavni škotski klub Glasgow Rangers, koji je nakon skandala s dugovima izbačen u najniži rang nogometa u državi, dobio je novo ime. Dioničari i novi predsjednik Uprave dodali su mali prefiks prethodnom imenu i tako napravili još jedan korak prije nego što plavo-bijeli sastav s Ibroxa krene u novi početak.

Rangersi su od utorka - ponovno Rangersi. Nakon što je klub nedavno ugašen zbog nagomilanih dugovanja, poslan u četvrti razred škotskog nogometa i ponovno osnovan, trebao je izabrati i novo ime, a nakon sastanka dioničara na Ibroxu i taj je posao obavljen.

Bivši Rangers Football Club sada se, s novim vlasnikom i novom strukturom, zove The Rangers Football Club Limited. Promjena imena je, dakle, minimalna: navijači i dalje mogu navijati za svoje rendžere, razlika je jedino - u tri stepenice nižoj ligi.

Nakon registracije pri Škotskom nogometnom savezu, postupak osnivanja novog kluba bit će završen. "Postupak koji se danas održao pretposljednji je dio slagalice koji će osigurati napredak Rangersa. Kao što svaki navijač zna, Rangersi su Rangersi - uvijek su bili i uvijek će biti", objasnio je novi šef kluba Charles Green razloge promjene imena.

"Klub još uvijek ima 140 godina povijesti i sada kreće u novih 140. Ponovno igramo nogomet i vodstvo je usredotočeno na ponovno stvaranje sjajnog kluba tijekom sljedećih nekoliko godina", dodao je prvi čovjek Sevca, korporacije koja je preuzela upravljanje klubom.

Teško može prežaliti odbijenicu za igranjem u škotskoj Premier ligi. "Neki su potezi bili vođeni fanatizmom, a drugi ljubomorom. Sve su to bili pogrešni motivi", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2012. u 23:00
    pošto je klub koji je stvorio dug ugašen, nema ni dugova... opet poveznica s onim što je nama blisko, isto kao i dinamo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2012. u 19:13
    A tko će vratiti dugove - novi klub ili tko?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 23:06
    a nek se tješe ljudi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 12:30
    to nema veze s croatijom... jedno je promjena imena kluba, a drugo osnivanje potpuno novog
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 12:06
    zato se Dinamo ne zove Croatia, no oni su se ekspresno preko prijelaznog roka iz jedne sezone u drugu vratili kroz 3 niželigaška natjecanja....
    Obrisan korisnik