Nogomet

Newcastle doveo Australca, Voronin na posudbi u novom prvoligašu

Josip Tolić • srijeda, 01.08.2012.
Newcastle doveo Australca, Voronin na posudbi u novom prvoligašu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Član engleske Premier lige Newcastle United zgotovio je posao oko dovođenja 19-godišnjeg obrambenog igrača Melbourne Hearta, dok se Andrij Voronin vratio u Njemačku...

Nakon što je prije nekoliko dana ishodio radnu dozvolu za 19-godišnjaka Curtisa Gooda, premijerligaš Newcastle potpisao je šestogodišnji ugovor s talentiranim australskim nogometašem koji igra na mjestu središnjeg braniča.

"Ovo je fantastična prilika za Curtisa. Newcastle je jedan od najvećih klubova u Ujedinjenom Kraljevstvu i apsolutno smo oduševljeni što će imati priliku isprobati svoje sposobnosti na takvoj pozornici", izjavio je trener Goodova bivšeg kluba, Melbourne Hearta.

U prvoj ligi, ali onoj njemačkoj, ponovno će zaigrati Andrij Voronin. Bivši ukrajinski reprezentativac, koji je ugovorno vezan za moskovski Dinamo, sljedeću će sezonu boraviti na posudbu u novom bundesligašu Fortuni iz Düsseldorfa.

"Uzeo me je kao kvalitetnog mladog igrača u seniore i pod njegovim vodstvom proslavio sam bundesligaški debi. To je bilo presudno za ovu odluku. Drago mi je što sam se vratio u Bundesligu", izjavio je 33-godišnji napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!