Ostali sportovi

Frolander: "Ovo je kraj, OI u Londonu su moje posljednje OI"

Branimir Korać • četvrtak, 02.08.2012.
Frolander: "Ovo je kraj, OI u Londonu su moje posljednje OI"

Legendarni švedski plivač Lars Frolander objavio je kako je nastupom u Londonu na 100 metara delfinovim stilom završio svoju priču s olimpijskim igrama. Ovim nastupom Frolander je postao prvi plivač koji je nastupio na šest olimpijskih igara...

Lars Frolander je ušao u olimpijsku povijest kao prvi plivač koji je nastupio na čak šest olimpijskih igara. 38-godišnji Frolander je nastupio u kvalifikacijama na 100 metara delfin, nije uspio izboriti polufinale i odmah je objavio kako su mu ovo posljednje OI.

"To je to, došao je kraj iako nikada ne treba reći kako je definitivno. No smatram kako su ovo moje posljednje OI, ne vjerujem da postoji mogućnost da nastupim u Riju 2016.", rekao je Frolander.

Tijekom bogate karijere Frolander je osvojio čak 57 medalja na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima. Prvi nastup na OI je imao u švedskoj štafeti 4×200 slobodno na OI u Barceloni prije 20 godina.

Što se tiče karijere, ona nije u potpunosti završena.

"Vjerujem da mogu ići ispod 52 sekunde i to sam si danas potvrdio. Napravio sam ogromne pogreške, ali bez obzira na to otplivao sam 52.47 što je bilo dovoljno za 20. mjesto. Da sam u ovoj utrci išao ispod 52 sekundi, odmah bih prekinuo karijeru", rekao je Frolander.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!