Ostali sportovi

Fotogalerija: San je postao java, olimpijsko zlato u rukama je Sandre Perković

Marin Vuković • nedjelja, 05.08.2012.
Fotogalerija: San je postao java, olimpijsko zlato u rukama je Sandre Perković
Foto: FaH

U kasnim subotnjim satima jedan ljudski, jedan sportski san postao je java. Praćena taktovima Vangelisovih "vatrenih kočija" i gromoglasnim pozdravom prepunih tribina olimpijskog stadiona hrvatska bacačica diska Sandra Perković zakoračila je na pobjedničko postolje.

Prije 11 godina, neposredno po osvajanju Wimbledona, Goran Ivanišević je jednom prilikom izjavio: "Ne moram više nikada nikoga pobijediti. Nije me briga. Osvajač sam Wimbledona i što god napravio u životu uvijek ću biti osvajač Wimbledona!"

Jednako tako, dok je s najviše stepenice pobjedničkog postolja upijala svaku notu "Lijepe naše", Sandra Perković je znala: da više nikada nikoga ne pobijedi i što god napravila u životu i karijeri, uvijek će biti - olimpijska pobjednica.

Zlatna, hrvatska olimpijska pobjednica.

"Neopisiv je osjećaj bacati kao olimpijska pobjednica. Meni je san bio uopće i ići na Olimpijske igre, a kamoli bacati sa zlatom oko vrata", kazala je osvajačica četvrtog hrvatskog zlata na ljetnim Olimpijskim igrama.

Mi bismo dodali: navikni se, Sandra. Ovo je tek prvo.

Pogledajte fotogaleriju s dodjele medalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mrgud105.08.2012. u 18:52
    bravo SANDRA
    mrgud1
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 10:40
    sandra moja ljubim te!To se zove ponos,ljubav,domoljublje to je borba za svoju naciju :) VELIKO TI HVALA!!!! jer uz tebe i naše sportaše zaboravljam na sve ove smradove u državi koji vam nisu dostojni guzicu polizat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 08:57
    Bravo Sandra -kakav povratak i kakva kruna na sve one događaje.Pobjedila si sve pa ćak i samu sebe
    Obrisan korisnik
  • Dropshotski05.08.2012. u 01:46
    Najcijenjenija disciplina starogrčke Olimpijade. Dovoljno je Miron rekao o tome. Što reći? Koju posluku porati? Šampionska predstava i kapa do poda.
    Dropshotski
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 01:23
    Prekrasan dan je iza nas, bravo Sandra i hvala ti što si nam omogućila slušanje naše himne u Londonu! Danas je već Dan pobjede, sjećanja na Oluju, simbolično si i ti pomela  svoje protivnice, časno i sportski. Bog ti dao zdravlja pa ponovila ti ovo više puta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik