Ostali sportovi

Zaninović: "Morala sam iskoristiti ovu priliku"

Ante Zovko • četvrtak, 09.08.2012.
Zaninović: "Morala sam iskoristiti ovu priliku"
Foto: FaH

Osvajačica četvrte hrvatske medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, brončana tekvandoašica Lucija Zaninović, rekla je da je u finalu moglo biti i manje drame. Pobijedila je, kaže, na način koji ne voli.

Nakon poraza u polufinalu od braniteljice zlata i dvostruke svjetske prvakinje Jingyu Wu (19:7), Lucija Zaninović slavila je u obračunu za treće mjesto Meksikanku Jannet Alegriju Penu 6:5 zlatnim bodom.

"Bila sam utučena nakon poraza u polufinalu, ali sam pružila svoj fizički maksimum da izvučem broncu", rekla je Lucija Zaninović. "Razmišljala sam da se spremam sve ove godine za to i da sam dobila drugu priliku. Zapitala sam se hoću li uopće dobiti još jednom ovakvu priliku i morala sam to iskoristiti."

"Znala sam da sam bolja od Meksikanke, ali ovo su Olimpijske igre. Prisutna je nervoza, pa je borba bila neizvjesna. Inače mrzim borbe na zlatni bod. Bila mi je ovo treća u karijeri i druga pobjeda. Mogla sam izbjeći dramu da kod 5:4 nisam bila prepasivna. Nisam ni očekivala da će suci dodijeliti toliko bodova za udarce šakama."

U četvrtak, u kategoriji do 57 kilograma, svoje natjecanje počet će i Lucijina sestra Ana. Slavljenica je rekla da ide odmah u krevet, da neće feštati i da će se pripremiti da bude sestrina najveća potpora s tribina.

"Nema slavlja sve dok Ana ne završi nastup. Bit će joj teže nego što je bilo meni. Vjerujem da će ova pobjeda djelovati na nju kao što bi djelovao i poraz", komentirala je Lucija, osvajačica treće hrvatske medalje u taekwondou.

U Pekingu 2008. brončane medalje ponijele su Sandra Šarić i Martina Zubčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 12:00
    Čestitam :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 10:47
    Ništa mi ne pričaj! Posidio, nokte izgriza, a znam samo da udarac u glavu nosi 3, a u oklop 1 bod, a meni se čini da svaki kontakt je udarac u oklop, uf.. . Ona Banelica je mogla malo i objasniti pravila. Bravo Luce! I još nešto, mislim da je stvarno nehumano i nesportski da se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir09.08.2012. u 10:39
    Bravo Lucija!! Svaka čast!!
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 10:16
    Bravo! Cestitke za medalju! U polufinalu nije imala sanse, protivnica je bila prejaka. Mislim da je trebala to ranije dobiti u borbi za medalju..ipak je puno kvalitetnija od Meksikanke, jaca, veca i bolja jer u ovakvom zavrsetku i slucajan udarac protivnice odnosi medalju...valjda pritisak i strah... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 10:15
    a jebem ti nemam pojma pravila, al kako sam se snervo jučer u borbi za 3. mjesto aaa
    Obrisan korisnik