Ostali sportovi

Ana Zaninović poražena nakon diskutabilne sudačke odluke

Mišo Gulić • četvrtak, 09.08.2012.
Ana Zaninović poražena nakon diskutabilne sudačke odluke

Ana Zaninović nakon izuzetno teške borbe nije prošla prvu prepreku na olimpijskom turniru i tako se propustila plasirati u četvrtfinale. Japanka Mayu Hamada je dugo vodila, Ana se vratila, ali i suci su imali nekoliko diskutabilnih odluka, stoga će san o medalji za drugu sestru ovisiti o tome hoće li Hamada doći do finala.

Ruku na srce, Ani, najboljoj taekwondoašici svijeta, put do medalje je izuzetno težak, jer su se u njenoj olimpijskoj kategoriji do 57 kilograma, uz nju, nalaze čak dvije aktualne svjetske prvakinje iz kategorija do 57 i 62 kilograma.

Naime, na Igrama postoje tek četiri kategorije, zbog čega su tri jednostavno stopljenje u jednu, čime je kategorija do 57 posla uvjerljivo najteža, pomalo i nepravedno, no time bi eventualan uspjeh imao dodatnu težinu

Sa svojom današnjom protivnicom, Mayu Hamadom, Ana se već borila i to za dolazak u London, na turniru u Azerbajdžanu. Naime, u prve dvije runde Splićanka je bila u vodstvu, da bi u trećoj dobila udarac u ruku koji je prouzrokovao prelom kosti i činilo se tada novi nevjerojatan splet nesretnih okolnosti. Deset sekundi prije kraja meča Ana je gubila sa 7:4 u bodovima, bandažirala slomljenu ruku, stisnula zube i onda udarcem u glavu protivnice izjednačila na 7:7 te tako izborila dodatnu rundu u kojoj je pobijedila zlatnim bodom.

U samom uvodu dogodila se jedna diskutabilna odluka kada su nakon obostranog udarca suci tri boda pripisali Japanki, a tom prilikom i trener Tomas se žalio, no suci to nisu uvažili. Iako je Ana u međuvremenu došla do jednog boda, Hamada je ponovno plasirala udarac u glavu te došla do prednosti od 6:1, da bi do kraja prve runde Splićanka smanjila na 6:3.

U drugu rundu Ana je krenula dosta agresivnije, međutim, tek je sredinom runde došla do Hamadine glave za izjednačenje, a potom je vezala i udarac u oklop za vodstvo od 7:6. Do kraja runde gledali smo mnogo bolju Anu, koja je sve to konkretizirala do prednosti od 9:8.

Na Anin jedan bod, Japanka je odgovorila s tri te ponovno došla u vodstvo (10:11), što je naša predstavnica ponovno anulirala. Nova dikutabilna odluka sudaca Japanki je donija nova tri boda, a prava drama je nastala u zadnjoj sekundi.

Naime, Ana je krenula na sve i ništa te u zadnjoj sekundi došla do izjednačenja, japanski trener ulaže žalbu, koja se ponovno uvažava, čime je Splićanka poražena rezultatom 11:14.

Ukoliko Hamada prođe do finala, Ana bi preko repasaža mogla do brončane medalje, no to će se znati tek poslijepodne, odnosno navečer.

Taekwondo, prvo kolo do 57 kilograma:
Ana Zaninović - Mayu Hamada 11:14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.08.2012. u 01:13
    Neki su se jako nabrijali nakon ovog dana, pa ima tu nekih postova u forumu koji bas ne sude od zdravog razuma. 1. taj sport je „izmisljen“ (citiram bianconerog iz Rijeke) u Juznoj Koreji, a ne u Japanu. 2. Reci da su svi „kosooki“ (citiram, hm, smeta me taj izraz, da li smo... [više na forumu]
    narada108
  • narada10810.08.2012. u 00:00
    eto tko hoce jos jednom vidjeti taj fight: http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=1307. Sa curserom morat traziti ispod slike jer tu su sve borbe danasjeg dana od prve runde do finala.
    narada108
  • johnny00809.08.2012. u 19:34
    ljudi moji dragi, OLIMPIJSKE IGRE i OLIMPIJADA NISU isto. OLIMPIJADA je razdoblje od 4 godine između OLIMPIJSKIH IGARA, molim vas obrazujte hrvatski puk za razliku od novina i televizije
    johnny008
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 16:02
    trebalo je i za ovo imati živaca, gledati očitu krađu i slušati lanu banely
    Obrisan korisnik
  • The Phantom09.08.2012. u 15:48
    Na koji sud sad triba ić za ovu krađu i nepravdu?!
    The Phantom