Košarka

Italija nadvisila Repešinu momčad u prijateljskom dvoboju

Josip Piršljin • četvrtak, 09.08.2012.
Italija nadvisila Repešinu momčad u prijateljskom dvoboju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija upisala sva tri poraza na Adecco kupu u Ljubljani, negativan niz nastavljen je i u prijateljskom susretu protiv Italije u Trstu. Azzurri su slavili rezultatom 78:70.

Dok se u Londonu najbolji svjetski košarkaši bore za odličja, hrvatska reprezentacija se priprema za kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo u Sloveniji sljedeće godine. U srijedu je sastav Jasmina Repeše gostovao u Trstu gdje je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Italije i upisao novi poraz.

Talijani su pobijedili s osam poena razlike (78:70) u susretu u kojem su vodili većinu vremena, a Hrvatska je tek u nekoliko navrata uspjela izjednačiti i povesti. Najraspoloženiji u hrvatskim redovima bio je povratnik nakon suspenzije Bojan Bogdanović. Igrač Fenerbahčea ubacio je 31 poen, no nitko mu se od suigrača nije pridružio.

Ostali igrači nisu prešli dvoznamenkasti broj ubačenih poena, a najbliži je bio Damir Markota s osam. U talijanskoj reprezentaciji koju vodi Simone Pianigiani gotovo svi su zabijali, a izdvojio se Viggiano s 12 koševa.

Azzurri su od prve minute krenuli bolje nošeni podrškom domaće publike, te su na kraju prve četvrtine došli do prednosti od osam razlike (22:14). Na poluvremenu je Hrvatska smanjila rezultat, a sredinom treće četvrtine izjednačuje na 47:47 poslije trice Bogdanovića. No, dalje od toga nije išlo i Talijani su dobrom igrom u obrani uspjeli pobijediti u ovoj utakmici.

Već u četvrtak ove dvije reprezentacije igraju revanš, a ovog će puta Hrvatska biti domaćin. Susret je zakazan za 20 sati u Poreču.

Prijateljska utakmica:
Italija - Hrvatska 78:70 (22:14, 20:23, 16:17, 20:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 21:41
    Da, zaista Soprano, slažem se... Trebalo bi krenuti isponova... Zahvaliti ovima koji su nastupali za repku u prošlim ciklusima, zatvoriti knjigu i doslovno krenuti od nule... Hezonja, Šarić i ta ekipa + Tomić, Bogdanović, Barać... i stvoriti od njih pobjednike, ali onak baš pobjednike, kao nekad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 19:43
    već sam napisal da je Jasko ponovo okupil luzere umjesto da slaže novu repku s Tomićem ,Bogdanovićem i ovim novim klincima kojima treba dat šansu .
    Obrisan korisnik
  • vlacng09.08.2012. u 16:04
    Dobro nisam niti ocekivao pobjedu..
    vlacng
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 14:42
    u nasoj kosarci nista ne valja...ama bas nista!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 14:33
    jel mislimo mi dobit koju utakmicu ovo ljeto ili cemo i od cipra izubit?
    Obrisan korisnik