Nogomet

"Athletic uplašen u Koprivnici. Hajduk dotaknuo senzaciju, kakav ponos!"

Borna Rupnik • petak, 10.08.2012.
"Athletic uplašen u Koprivnici. Hajduk dotaknuo senzaciju, kakav ponos!"

Pobjede Slaven Belupa i Hajduka nad Athletic Bilbaom i Interom odjeknule su diljem Europe i postale glavne priče večeri u Europskoj ligi...

Premda su se Koprivničani i Splićani oprostili od europskih natjecanja, njihova slavlja u uzvratnim utakmicama trećeg pretkola Europske lige nisu prošla nezapaženo.

I na službenim Uefinim stranicama ističe se kako su Athletic Bilbao i Inter morali strahovati za prolaz. "Inter je s 3:0 iz Splita imao otvoren put, a malo je ljudi očekivalo probleme i nakon Vukušićevog jedanaesterca. No, domaćin nije mogao zabiti, a Ivan Vuković smanjio je ukupni zaostatak. Treći pogodak, na olakšanje navijača Intera diljem svijeta, ipak nije pao".

"Athletic je prošao Slaven, ali nipošto nije prošao neokrznut. Prošlogodišnji je finalist Europske lige uplašen iznenađujućim porazom u Hrvatskoj, a Baski su prošli zahvaljujući uspjehu 3:1 u prvoj utakmici", piše.

O strahovanju Intera pisao je i ESPN: "Inter se nadao ugodnom prolazu, ali je doživio vrlo nervoznih posljednjih pola sata i provukao se s ukupnih 3:2".

"Athletic Bilbao morao se dobro pomučiti protiv hrvatskog predstavnika Slavena za ukupnu pobjedu 4:3. Pogodak Gregurine za novo vodstvo sastava iz Koprivnice značio je vrlo napetu i neugodnu završnicu za španjolsku momčad", dodaje se.

"Ulazak Llorentea i Muniaina, odnosno njihova kvaliteta i iskustvo, omogućili su Athleticu ostanak na životu u Europskoj ligi", ističe španjolska Marca, koja je prvo poluvrijeme i završnicu utakmice zasluženo "pripisala" Slavenu. "Athletic je prošao u sljedeći krug uz puno patnje, u utakmici u kojoj se morao itekako potruditi".

"Inter je prošao uz velike probleme i nije se dobro proveo na svom stadionu. Hajduk je s dva pogotka dotaknuo senzaciju, nedostajao mu je samo jedan za produžetak", napisali su Španjolci.

Talijanska La Gazzetta dello Sport naglasila je "brojne pogreške Intera u napadu, a još više u obrani", a Il Corriere dello sport jasno poručuje: "Inter, kakva ludost. Hajduk, kakav ponos!".

"Nitko nije očekivao takav ishod, Inter je igrao jako loše i nema opravdanja za Stramaccionijevu momčad", stoji u tekstu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • boom1210.08.2012. u 17:17
    aha hvala ti bas me zanimalo sta je to, bilo bi dobro kad bi ih napravili puno ljepse bi izgledao stadion.;)
    boom12
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 15:56
    te su dvije montažne tribine postavljene posebno za utakmicu Slaven - Dinamo finale kupa 2007.  ;)
    Obrisan korisnik
  • boom1210.08.2012. u 15:07
    http://nk-slaven-belupo.hr/index.php?cat=klub&sub=stadion moze li mi netko rec sta je s ovom drugom slikom s ovog linka, ispada da stadion slaven belupa ima 2 tribine iza gola?:)
    boom12
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 14:42
    etti kupi si max tv, prenosit će 128 utakmica Lige prvaka, pa gledaj koga god hoćeš, a nas pusti da gledamo Hrvatski klub pa makar opet sve izgubio (nadam se da neće)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 14:00
    svaka cast i hajduku i slavenu! bravo decki!
    Obrisan korisnik