Ostali sportovi

Rudić: "Ne sjećam se Igara da je netko dominirao kao mi u Londonu"

Iz Londona za Sportnet:Maja Giljanović • nedjelja, 12.08.2012.
Rudić: "Ne sjećam se Igara da je netko dominirao kao mi u Londonu"
Foto: FaH

Izbornik olimpijskih pobjednika Ratko Rudić u karijeri je osvojio sve što se može, ali nakon pobjede u finalu Igara u Londonu na čelu reprezentacije Hrvatske priznao je da mu je ovo možda i najveći uspjeh u karijeri.

"Kao prvo, želio bih se zahvaliti svojoj grupi suradnika, svi su napravili svoj maksimum, povukli kad je i gdje trebalo, svi su dali sve od sebe i bez njih ovaj rezultat ne bi bio moguć. Ja sam ovdje samo da donosim glavne odluke, da povežem sve u jednu cjelinu", izjavio je izbornik olimpijskih pobjednika Ratko Rudić. "Ekipa je u London stigla puna entuzijazma, s velikom željom i od početka do kraja turnira odigrali smo na vrlo visokoj razini. Zlatna medalja došla je potpuno normalno, ne sjećam se da je na Olimpijskim igrama jedna ekipa bila toliko dominantna. Od prve do posljednje utakmice igrali smo svoju igru, držali se plana i u tome je možda moje najveće zadovoljstvo, a možda i moj najveći uspjeh u karijeri".

Hoćete li ostati do Igara u Rio de Janeiru za četiri godine? "Ima vremena, moram odspavati, ovakvi turniri izuzetan su stres za cijeli organizam i treba se oporaviti, kako fizički, tako i psihički. Vidjet ću koliko će mi ostati volje, energije, motiva, koliko će mi vaterpolo jos pričinjati zadovoljstvo".

Kapetan Samir Barač je nastavio: "Osjećaj je neopisiv, nevjerojatno je što sport može ponuditi. Pola utakmice s Talijanima bilo je na egal, ali bili smo strpljivi. Znali smo da će biti dosta isključenja, pripremali smo obranu s igračem manje i funkcionirala je kao i u prethodnih sedam utakmica, izvanredno. Presretan sam, što jos da kažem".

Igor Hinić se nadovezao: "Napravili smo čudo, cijeli turnir odigrali smo vrhunski. Ekipa je fenomenalna, dečki su fantastični, ponosan sam. Teško je pronaći riječi, teško se ovaj osjećaj može opisati. Umorni smo, ispražnjeni, ali znali smo da je pred nama prilika života i nismo je namjeravali propustiti". Koliko je pomoglo iskustvo iz Atlante i poraz od Španjolske u finalu? "Govorio sam im kako ne smiju igrati da opet ne izgubimo, ne kako se pobjeđuje, hahaha".

Miho Bošković je zaključio: "Siguran sam da je ovo jedan od najvećih dana u hrvatskom sportu, doživljaj je veći nego u Melbourneu kad smo osvojili naslov prvaka svijeta. Osjećaj je nevjerojatan, još vjerojatno nismo svega ni svjesni".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.08.2012. u 23:23
    svaka čast za zlato, nema šta! jedino mi je žao što niste sa nama odmerili snage. taj meč sam jako želeo da gledam
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 23:09
    što je Usa bila u košarci to je Hrvatska bila u vaterpolu na ovim igrama....šteta za rukometaše jer su gazili svih osim utakmice s Fra
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 21:35
    Svaka cast! I nakon pocetnih 0-2 lagano su dosli do pobjede! Drago mi je da je Jokovica krenulo u finalu, maestralan turnir, sad imaju sva zlata:)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 21:03
    Toooooooooooooooooo majstori!!!!! Bravo!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 20:53
    čestitke rudiću na pripremi igrača
    Obrisan korisnik